sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Monroen toinen paalu

Albumilistan kärkikaksikko Michael Monroe-Avenged Sevenfold oli helposti arvattavissa, mutta loppujen 15 uutuuden sijaintia ja määrää ei tuosta vain ennakoinutkaan. Esimerkiksi tähän asti tuottajahommista tunnetun DJ Polarsoulin debyyttiä neljäntenä tai Hanna Pakarisen Top 10 -putken jatkumista ehjänä. Kuudella albumilla on ansaittu sijat 2–2–3–7–9–9.

Anna Erikssonin jo toinen, viisi vuotta kaimansa jälkeen julkaistu Annan vuodet -niminen kokoelma näyttäytyy kahdeksantena. Eka kävi 16:ntena ja sitä aikaisempi Parhaat – Seurataan johtajaa kuudentena. Ihan enkkaansa eivät yltäneet myöskään Turisas (#10) eikä Doom Unit (#13), mutta Eric Saade (#16) sivusi parastaan ja The Blanko (#11) petrasi reilusti.

Jos Bob Dylanin arkistolöydöt (#22) sivuutetaan, viikon blast from the past on Annihilator (#17) – edellisestä tilastomerkinnästä on näet kulunut 23 vuotta! Ensikertalaisina lista-atmosfääriä ihmettelevät hollantilainen Revamp, amerikkalainen Devildriver, ruotsalainen Watain sekä kotimaiset EVA-trio ja Hauli Bros. Verenvaihdon seurauksena John Mayer koki historian kolmanneksi jyrkimmän listansisäisen pudotuksen: 8–45.

3 kommenttia:

 1. Vähän yllätti tuo Saaden suhteelisen korkea sija. Eihän kundilla ole edes ajankohtaista hittiä. Popularin aikaan olisin odottanut "Saade vol.1" levyn nousevan korkeammalle kuin #16. Ja nyt "Forgive me" teki saman ilman selkeää "hittibiisiä"...

  VastaaPoista
 2. Pakko kysyä, että mitkä on ne Mayeriä jyrkemmin pudonneet?

  VastaaPoista
 3. 6–47 Smurffit: Lätkä boogie Vol. 20 21/12
  6–44 Rytmihäiriö: Surmantuoja 21/10

  VastaaPoista