tiistai 3. syyskuuta 2013

Meitä monitoroidaan

Tänä hiljaisena uutispäivänä radiolistan laatijakin vaihtui Nielsenistä Radio Monitoriin niin että tuskin huomasi. Tai pakkohan se oli huomata: meilissä saamani pdf on vähän erinäköinen, ja infotarjontakin poikkeaa. Asemakohtaisia tietoja tai listaviikkoja ei ainakaan ensimmäisestä lontoolaisfirman tulostuksesta löydy, mutta nuo viikkomäärät olivat Nielsenilläkin vähän mitä sattuu.

Kuten täältä voi lukea, monitoroitavien asemien määrä kasvoi peräti viiteenkymmeneen. Kasvu ei tuloksissa paljon näy – viimeviikkoisissa sijoituksissa on vain muutaman pykälän eroja. Ehkä vanhat roikkujat ovat nyt vahvemmassa asemassa. Järjestystä määräävä termi on impacts, ja ykkösellä (Junat ja naiset) on impacteja 12,02m, missä on melkoinen ero kakkoseen Timantit on ikuisia (9,05m).

Yksi iso eroavaisuus pitänee tulkita molemminpuoliseksi kömmähdykseksi. Kaksi viikkoa sitten Nielsenin Top 10:ssä debytoinut Cheek on Radio Monitorilla vasta nyt uusi tulokas, kun taas nelossijansa pitävää Juha Tapiota (TSNEH, kyllä: TSNEH) ei rekisteröity Nielsenillä laisin. Biisi (kyllä: TSNEH) jaettiin radioihin lähes kuukausi sitten ja alkoi esimerkiksi Suomipopilla voimasoida 16.8. alkaen.

Soittavien radioasemien määrän kertova sarake on jokseenkin turha, koska jokainen Radio Suomen alueradio huomioidaan siinä erikseen. Kanavan soittolistalle pääsy tuo harhaanjohtavasti rutkat toistakymmentä merkintää tuohon kohtaan, vaikka niukkojen soittomäärien takia Radio Suomen painoarvo varsinaisissa lopputuloksissa on vähäinen.

6 kommenttia:

 1. Minulla on ollut jo muutaman viikon testikäytössä tuo Radio Monitor. Cheekin näkyminen uutena johtunee siitä, että siirtymävaiheessa RM:llä oli käynyt joku moka, ja TImantit on ikuisia näkyi kahtena eri biisinä. Nyt jos soitot on yhdistetty, on luultavasti syntynyt yksi "uusi" biisi.

  Sijalla 16 näkyvä Elokuun "Avauntuu" on muuten oikeasti Valvoo.

  VastaaPoista
 2. En viitsinyt nälväistä tuosta Elokuusta erikseen, kun pitää uuden edessä olla avoin ja myönteinen.

  VastaaPoista
 3. Kun katsoo edellisviikon sijoja, niin millään biisillä ei näy sijaa 3. Veikkaan, että se olisi ollut mieluummin Cheekin kuin, että joku muu olisi pudonnut noin ylhäältä kokonaan ulos.

  VastaaPoista
 4. Huomautin RM:n asianhoitajalle tuosta Elokuusta, korjasi heti. Ylen asemien erittelystä kertoi että hänen ymmärtääkseen soittavat eri musiikkia jokainen, ainakin vähän. Tiedä sitten.

  VastaaPoista
 5. Ilmeisesti radiolista ei vieläkään tullut julkiseksi, vai enkö vain löytänyt sitä tuolta Radio Monitorin sivuilta?

  VastaaPoista
 6. Radio Nova sitä edelleen kai julkaisee, vaikka ei olekaan vielä päivittänyt. Se on alempi lista tällä sivulla: http://www.radionova.fi/listat/top-listat/

  Siis ihan hyvähän se on, että Ylen alueradiot monitoroidaan erikseen, mutta tuo soittavien kanavien sarake on vain vähän höpsö. 33 kanavalla soiva häviää kahden kanavan biisille yms.

  VastaaPoista