tiistai 10. syyskuuta 2013

Elämää julkaisuviikon jälkeen


Vaikka Haloo Helsinki! hiljattain saavutti albumilistan paalupaikan vasta 26. viikollaan, syvässä on se oletus, että paras listasija tulee suoraan julkaisusta. Oletukselle on toki vakaa tilastollinen perusta, mutta toissapäivänä nähtiin yllättävän monta kotimaista poikkeusta säännölle.

Turisas petrasi 10–9, Tea edelleen kolmannella viikollaan 15–14 ja Essi Wuorelan mittavan listauran tuorein haarautuma Eva-trio 44–35. Peräti 27 sijaa (45–18) harppasi tamperelainen Hauli Bros, jota ei ennen ole albumitilastossa nähty, vaikka singlehittimerkintään yllettiin jo yhdeksän vuotta sitten (Vetree ja nuori #15).

Viimeksi jo huomioitiin Avenged Sevenfoldin eteneminen kakkossijalta kärkeen, ja nyt Hail to the Kingin nimiraita ylitti myös radiolistalla jokusen viikon kärkkymänsä Top 20 -kynnyksen. Näyttävämmin (34–12) saman asian hoiti Erinin Toiset mimmit. Alkuvuonna -coverlevyllään juhlinut Suvi Teräsniska julkaisee marraskuussa taas albumin, ja sen etiäinen Täydellinen elämä debytoi sijalla 27 – laakista parempi numero kuin mihin mikään Yö-versio ylsi.

Yksi kuitenkin puuttuu Top 100:sta: Robin ei edelleenkään ole radioartisti, vaikka Boom kah -sinkun ensiesityksellä hehkutellut Yle X on armeliaasti biisiä muutaman kerran pyöräyttänyt vielä mediatapahtuman jälkeenkin. Lataus- ja singlelistoilta lohkesivat ilmestymisviikolla samat sijat (2 ja 4) kuin edellisen albumin ainoalle hitille Puuttuva palanen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti