tiistai 23. heinäkuuta 2013

Variöösi 13: Powermix (1988)


Listablogin kesäsarjassa esitellään aikajärjestyksessä hyvin menestyneitä sekalaisten hittien kokoelmia takavuosilta.
Albumilista kesäkuu 1988

Lahtelainen levy-yhtiö Power tunnettiin Turo’s Hevi Geen, Hausmyllyn ja Bat & Ryydin julkaisijana, ja saattoipa se maailmaan myös erään Samuli Edelmann -nimisen artistin esikoislevyn. Power sai ensimmäisenä juhlia suomalaisen remix-albumin listallenousua (Hausmyllyn Remix Schysteemi 1991).

Jo noita ennen Power toi maahan keskieurooppalaisia dance-levymerkkejä, joista tunnetuin lienee vimmatusti italodiscokokoelmia suoltanut ZYX. Näin syntyi yllätyssuksee Powermix, jonka toisella puolella oli kuusi mannermaista hytkykotvaa ja toisella dj-duo Jarkka & Samppa miksasi ne klimpiksi. Seassa soi yksi ilmeinen hitti, belgialaisen The Fansin futishymni Olé, Olé, Olé, ja kannessa mainittiin erikseen myös esitys nimeltä Billie Jean Rap.

Seuraavat Powermixit eivät herättäneet yhtä paljon kiinnostusta, mutta yhtiö sai vielä jokusen tuontimenestyksen, erityisesti Ed Starinkin Synthesizer Greatest -albumit (1990). Vime vuosina Power on kunnostautunut Virpin ja Tauskin hittien dance-miksauksissa ja karaoketuotteiden parissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti