maanantai 29. heinäkuuta 2013

Uusi burnautuminen

Albumilistalla pääosan nappasivat 21. sijalta kuudenneksi harpanneet Ricky-Tick Big Band ja Julkinen sana. Burnaa! nähtiin tuota ylempänä (#4) toukokuisen julkaisunsa jälkeen, mutta ennätyskorkeuksillekaan ei lähiviikkoina ole suuria esteitä. Uusi nousu lienee paljolti Pori Jazz -keikan ansiota, sillä aiemmin vain täpärästi Top 50:ssä käynyt, Porissa esittäytynyt Olly Murs teki myös rehevän re-entryn 14:nneksi.

En osaa hahmottaa kaavaa, jolla joidenkin nuorisosuosikkien listakannatus rajautuu tiiviisti lataus/virtaussuosioon ja jotkut ilmaantuvat albumimyyntitilastoon miltei tyhjästä. Sijan 17 Selena Gomez ei ole ehtinyt esikoislevyllään haalia maailmaltakaan merkintöjä, mutta hänestä ennustetaan seuraavan Billboard 200:n ykköstä. Amerikasta tulee toinenkin viikon kahdesta uutuudesta, Pantera-vokalistina tunnettu Philip H. Anselmo (#28).

4 kommenttia:

 1. Pet shop boys näyttää myyvän edelleen hyvin. Odotin tippumista häntäpäähän, mutta toiselle viikolle vain kuusi sijaa alapäin.

  VastaaPoista
 2. Vaikka Selena Gomezilla ei ole listasijoituksia ennen tätä niin medianäkyvyyttä Suomessakin on saavuttanut Justin Bieberin tyttöystävänä sekä Nelosella pyörivästä Wizards of Waverly Place-sarjasta. Ehkä siksi artistin kohderyhmä ei ole tarvinut Spotify-hittibiisiä löytäkseen suosikkinsa.

  VastaaPoista
 3. Ihmettelinkin sitä, että Gomez ylipäätään nousi myyntilistalle toisin kuin monet pitkään hittejä puskeneet nuoremman väen ulkomaiset favoriitit.

  VastaaPoista
 4. Nuo päiväyssotkut (ensin teksti oli merkitty lauantaille, nyt maanantaille) johtuvat yrityksistäni käyttää ipadin ilmeisen kelvotonta Blogger-sovellusta. Samoin johtuvat tekstin perään jääneet tyhjät rivit ja harhaanjohtavan niminen url.

  VastaaPoista