tiistai 16. heinäkuuta 2013

Variöösi 11: The Best (1985)


Listablogin kesäsarjassa esitellään aikajärjestyksessä hyvin menestyneitä sekalaisten hittien kokoelmia takavuosilta.
Albumilista lokakuu 1985

The Best -sarja vastasi orastavan cd-aikakauden kasvavien annoskokojen vaatimuksiin: se kauppasi ”kahta levyä yhden hinnalla”, vaikka kaikki biisit mahtuivatkin yhdelle c-kasetille. Itse asiassa cd-versio oli huonoin ostos – en ole varma ykkösosasta, mutta discogs.comin mukaan ainakin The Best 6:n kohdalla tupla-lp ja kasetti sisälsivät 24 biisiä, cd vain 18.

Pitkälle 1990-luvulle jatkuneesta, alkujaan Discophonin Kerberos-merkillä julkaistusta The Bestistä tuli Finnhitsin veroinen kokoelmasarja, sillä peräti kymmenen peräkkäistä osaa nousi maamme kolmen ostetuimman albumin joukkoon. Viimeinen ykkössijan saavuttaja, osa 7, ilmestyi loppuvuonna 1988.

Sisältö oli verrattain tasavahvaa Britanniaan ja USA:han painottuvaa hitistöä. Ykkösosaa elävöittivät islantilaisen Mezzoforten instrumentaali Garden Party (älkää naurako, se oli brittien Top 20 -single) sekä saksalaiset Propaganda ja Sandra, jonka Maria Magdalenalla levyä varmaan parhaiten kaupattiin. Esimerkiksi Whitney Houston ja Billy Idol olivat tuolloin vielä suomalaisille tulevaisuuden nimiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti