maanantai 26. joulukuuta 2011

Muotopuolet suosikit osa 3

Tammikuussa 1994 käynnistetyt Suomen viralliset viikkolistat täyttävät vuodenvaihteessa 18 vuotta, minkä kunniaksi tässä lajitelma tuon ajan menestyneimpiä albumilista-artisteja, jotka eivät ole koskaan käyneet singlelistalla.

5. Foo Fighters
Taatusti tilaston yllättävin nimi – eikö muka Fightersilla ole Suomessa singlehittejä, jos brittilistallakin kolme on mennyt top viiteen? No ei ole, vaikka radiosoitossa on käyty kuutosena, kaksi albumia kiipesi ykköseksi ja listaviikkoja on kasassa 114. Ehkä siinä piilee konkreettinen viesti, että Greatest Hits jäi sijalle 22.

4. Helmut Lotti
146 listaviikkoa ovat jakautuneet Lottin äänitteille ihmeen tasaisesti: yhdeksän albumia pysyi listalla vähintään kymmenen viikkoa, mutta mikään niistä ei yli kahtakymmentä. Parhaat käyneet sijoilla kaksi, kolme ja kolme. Sinkkuhittien puute ei ihmetytä – kotona Belgiassakin hepulla on vain yksi Top 10 -single ja sekin duetto. (Tähän korjaus kommenteissa.)

3. Yölintu
Ex-tanssiorkesteri voisi johtaa listaa, jos mukaan ynnättäisiin Simo Silmun sooloalbumit, mutta läheltä piti, ettei se puutu kokonaan. Haavoittumaton oli latauslistan seitsemäntenä hiukan ennen kuin latausmyynnit sulautettiin singletilastoon. Albumilistaviikkoja on yhteensä 181 plus Silmun 39.

2. Smurffit
Okei.

1. Andrea Bocelli
Vaikka Bocellin tunnetuin kappale Con te partiro oli suurhitti mm. Britanniassa Sarah Brightman -duettona (Time to Say Goodbye), meillä mies on tyytynyt 189 albumilistaviikkoon. Amore (2006) sai viisi paalupaikkaa, ja sen ohella Romanzakin (1997) keräsi yli 40 listaviikkoa. Lähimmäs radiohittistatusta on päässyt Besame mucho.

Muita singlehitittömiä albumimenestyjiä ovat muun muassa Bo Kaspers Orkester, Kaija Kärkinen & Ile Kallio, Club for Five, Von Hertzen Brothers, Patricia Kaas, Pentti Hietanen, Norah Jones, Tomi Metsäketo, Dream Theater ja Eric Clapton.

2 kommenttia:

  1. Pieni korjaus Helmut Lotin kohdalla, miehellä on kotimaassaan Belgiassa sentään ollut 22 singlehittiä (+1 hyväntekäväisyysäänite), joista 3+1 ovat olleet Top Ten hittejä ja noista kolmesta yksi on ollut duetto ja se +1 on se Kosovon charity levytys.

    Alla ollevasta linkistä voi nähdä Lotin koko listahistorian Belgiassa (diskografian jälkeen tulee listasijoitukset):
    http://www.ultratop.be/nl/showinterpret.asp?interpret=Helmut+Lotti

    ---

    Eric Claptonin kohdalla voi mainita että virallisten tilastojen mukaan "Slowhand" on kaksi kertaa yltänyt singlelistalle - molemmat kerrat tosin tuona lyhyenä ajankohtana jolloin radiosoitto laskettiin mukaan myynnin ohella Suomen Virallisella Listalla. Nuo kaksi singlemerkintää olivat "Blue Eýes Blue" (41/99, #5) ja "(I) Get Lost" (3/2000, #12)

    VastaaPoista
  2. Heh, hain ihan samasta paikasta Lotti-tietoni hieman eri kautta enkä huomannut tekstiä "Toon meer resultaten".

    Radiosoitto-singlelistakuviosta ei enää enempää. Sitä voisi tosin painottaa, että Clapton ei aiemminkaan ole käynyt singlelistallamme. Esimerkiksi Kari Tapiohan jäi pois artikkelista, koska hänellä on listasinkkuja ajalta ennen 1994.

    VastaaPoista