keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Vanhakaan synti ei unohdu

Jenni Vartiaisen ja PMMP:n takavuosien hittien radiositkeys on aika ajoin tullut ilmi Listablogin sivulauseissa, ja samasta teemasta on asiaa edelleen: peräti neljä vartiaislaulua on tämän viikon Nielsen-radiolistalla sijojen 34 ja 56 välissä. Mutta sadan soitetuimman joukossa käy silloin tällöin myös reilusti iäkkäämpää materiaalia.

Nytkin Kolmannen naisen Valehtelisin jos väittäisin (1990) on 88:ntena, Pet Shop Boysin It’s a Sin (1987) 75:ntenä ja Juice Leskisen Viidestoista yö (1980) 73:ntena. Noille kaikille on merkitty 37–40 listaviikkoa, mikä kuulostaa aika randomilta – ikään kuin joku olisi puolihuvikseen ajanut ne mittauskoneistoon tämän vuoden alussa. Viidennentoista yön julkaisustahan on kulunut jo reilusti yli 1500 viikkoa.

2 kommenttia:

  1. Samuli Edelmannin "Se viimeinen"-kappaleen noustua Radiolistan Top Tenin sijalle 10, niin kinnostaisi tietää kuinka mones radiolistan top ten sijoitus se oikein on Edelmannille.
    Minun laskelmieni mukaan se olisi nimittäin jo 22 Top ten hitti sitten 1991 jolloin "Peggy" nousi listalle. Kotimaisista artisteista kukaan muu ei liene saavuttaneen saman määrän, ulkomaisista Madonnalla ainakin on enemmän radiolistan top ten hittejä.

    Sisältää hitin-kirja listaa Edelmannille 17 top ten sijoitusta radiolistalla ja vuoden 2009 jälkeen "Jos sä tahdot niin" ja "Pimeä onni" duetot Jipun kanssa ja viimeisimmän levyn singlet "Ei mitään hätää" ja "Se viimeinen" ovat yltäneet siihen. 2006-07 välisenä aikana ainakin "Ruma mies" nousi radiolistalla sijalle 7, mutta miten on "Voittola"-levyn muiden singlejen kohdalla? "Amalia" ja "Älä polta mua karrelle" ainakin nousivat Rumban Top 50 listalle sijoille 22 ja 35, niiden välissä julkaistu "Samat kukat" ei tilastoitunut ollenkaan. Virsiä-levyiltä ei tietenkään radiohittejä tullut.

    VastaaPoista
  2. Myös Amalia nousi radiolistan kolmoseksi syksyllä 2006, joten summa on 23. Mulla ei ole valmista vertailua, mutta epäilen määrää suomalaisten suurimmaksi minäkin.

    VastaaPoista