torstai 17. marraskuuta 2011

Jatketta ansioluetteloon

Albumilistan korkeimman (5) uutuuden Katri Helenan uraa ehdittiin jo maanantaina setviä, mutta toiseksi korkein Antti Tuisku (10) teki myös tilastohistoriaa. Minun jouluni 2 on hänelle jo yhdeksäs Top 10 -pitkäsoitto, mihin kukaan muu alle 30-vuotias sooloartisti ei ole koskaan kyennyt – ja Tuisku on vasta 27-vuotias.

Vain kuusi viikkoa edellisen Hevisaurus-levyn jälkeen Räyhällistä joulua debytoi 21:ntenä. Listalle jo ehtineistä jouluäänitteistä Rajaton ja Michael Bublé ovat nasakassa nousussa ja paradoksaalisesti nimetty Kaikkien aikojen paras joululevy 2 näyttäytyy 38:ntena, mutta Justin Bieber romahti 21. sijalta 47:nneksi. Sesonki-imu on kateissa myös Munamieheltä (15–36).

Sinkuissa Nightwish nettosi Storytimella 13. ykkösensä, mikä oikeuttaa kaikkien aikojen ykkösrohmuissa toiselle sijalle. Yhteistulosten kärjessä on tietenkin Apulanta, jonka Pihtiote nousi latauslistalla 12. sijalta seitsemänneksi, vaikka kokonaismyynnissä tipahtikin kakkoseksi. Aika kokenutta porukkaa on muillakin Top 20:n sijoilla, sillä vain kaksi (Christina Perri ja Lucenzo) ovat mukana ensimmäisellä hitillään.

3 kommenttia:

  1. Koko albumilistan kärkikymppi Suomesta....

    VastaaPoista
  2. Tuiskun CV:ssä erikoinen meriitti on ylipäätään se, että hän on 27. ikävuoteen mennessä tehnyt kaksi joululevyä. Tuiskulla ja Rajattomalla kaksi, vaan liekö joku kurkottanut albumilistalle vielä useamman joululevyn voimin?

    VastaaPoista
  3. Koska muutkin asemat ovat ottaneet Nightwishin hyvään kiertoon, voisi kuvitella että päästään aika koville soittomäärille. Radio Rock tuskin pettää tälläkään kertaa ja saamme kuulla mahtavaa Nightwishiä taajuudelta ja paljon.

    VastaaPoista