lauantai 19. marraskuuta 2011

Pohjanlahti on leveä

Suomen albumilistalla Top 10 on kokonaan kotimainen, ja Ruotsissakin kärkikolmikko, jonka muodostavat vanhat tutut Larz-Kristerz, Eldkvarn ja Magnus Uggla. Nelosena tulee sitten Adele, ja jokseenkin kaikki ulkomaiset äänitteet ovat siellä ylempänä kuin meillä – poikkeuksina Michael Bublé, Red Hot Chili Peppers ja Megadeth.

Joissain tapauksissa ero on melkoinen, esimerkiksi meillä 43:ntena debytoinut Susan Boyle komeilee Ruotsissa kymmenentenä. Sijan 14 Sting-kokoelmaa ei Suomi ole noteerannut lainkaan – kuten ei Tony Bennettin tähtiä tihkuvaa Duets II -albumiakaan. Bennett vieraili suositussa norjalais-ruotsalaisessa Skavlan-puheohjelmassa, ja levyn paras sijoitus kummassakin maassa on 7. Bennett lienee promokiertänyt Keski-Eurooppaakin hyvistä listanumeroista päätellen.

Skavlan lähetetään perjantaisin klo 22 myös Suomeen FST:n kautta, ja viime viikolla näin siinä Ryan Adamsin laulamassa ja kertomassa tinnituksestaan. Ashes & Fire debytoi muutama viikko sitten Ruotsin kolmossijalla, ja miehellä oli aikaisemminkin kolme Top 10 -merkintää. Suomen listoilla Adamsia ei ole tavattu ikinä – eikä Bennettiä. Jos Duets II saataisiin kiinnostamaan suomalaisia, 85-vuotias veteraani veisi iäkkäimmän debytantin ennätyksen Johannes Virolaiselta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti