perjantai 25. marraskuuta 2011

Valmistusmaa: Saksa


Kun vertaillaan albumilistamme saksalaisia menestyslevyjä, pisimpään kärjessä on viihtynyt The Baseballsin Strike, 13 viikkoa. Eniten kaikilla levyillään ykkösviikkoja (15) on kerännyt Modern Talking. Mutta kenellä on eniten ykkösalbumeita? No tietysti Rammsteinilla, joka on saavuttanut neljällä albumilla kahdeksan paalupaikkaa ja myös historian ainoana esiintyjänä tehnyt re-entryn ykköseksi.

Eilen 14:ntenä debytoinut Mein Land on jo sekstetin kahdestoista Top 20 -single, ja vaikka sija ei ole kovin korkea, jotain yhtyeen kannatuksesta kertoo sen syntyminen pelkällä cd-singlemyynnillä. Rammsteinilla on omistautuneita faneja, mutta aika ennakoimattomaan ilmastoon julkaistaan maanantaina kokoelmalevy Made in Germany 1995–2011. Kiinnostaako se omistautuneita faneja, kiinnostaako se muita?

Vaikka kiinnostaisi, viidennen peräkkäisen ykkösen saavuttaminen on hankalaa. Ensimmäinen myyntiviikko jää vajaaksi, ja vastaan asettuu poikkeuksellisen kovia kotimaisia äänitteitä. Mutta listoja (toivottavasti) laaditaan joulun jälkeenkin – ehkä Made in Germanyn aika koittaa helmikuisen Areena-konsertin myötä. Kaksi tähänastista Rammstein-albumia on osoittanut sitkeytensä roikkumalla tilastoissamme yli 40 viikkoa.

1 kommentti:

  1. Varmaan löytyy Rammsteinin kokoelmalevylle ostajia, erityisesti ne jotka tunnistavat singlebiisit radiosta ja videot jotka ovat tulleet tutuiksi, nähnyt festareilla ja muuta vastaavaa, mutta joille kokonainen levy on sisätänyt liian paljon sekalaista kamaa. Näille levy joka sisältää kaikki hitit kuten "Amerika", "Du hast" jne niin kokoelmalevy voi uppoa paremmin. Tai siiis se sisältää melkein kaikki hitit: kaksi Saksan Top ten singleä ei mahtunut mukaan, mukaanlukien Suomen singlelistan ykkönen "Benzin"...

    VastaaPoista