tiistai 15. marraskuuta 2011

Koko perheen tarinatuokio

Jotkut asiat ovat yhteisiä. Radioasemat tarttuivat tasaisen hanakasti uuteen Nightwish-singleen Storytime, joka ilmaantui radiolistan viitoseksi. Tosin The Voice ja Aalto ehtivät pyöräyttää sen tarkkailuaikana vain kerran. Pitkästä aikaa olemme joulukuussakin saamassa albumitilastoon korkean (tai siis ykkös-)debyytin, sillä Imaginaerum julkaistaan vasta 2.12.

Viikkoa aiemmin ehtii kärjessä käydä Eppu Normaalin Mutala, jonka avausraita Hiljaa huomiseen on radiolistan toiseksi korkein uutuus aika paljon Storytimea alempana (38). Myös Topi Sorsakosken platina-albumilta on löytymässä jonkinkokoinen radiohitti, koska Viimeiseen korttiin kiipesi sijalle 36 – upeasti yhdellä pykälällä ohi tuoreen PMMP-maistiaisen, vasta 136 listaviikkoa keränneen Lautturin.

Ai niin, uusi ykkönen on Apulannan Pihtiote. Tällä kertaa ei ”rikottu” ”maailmanennätyksiä”, sillä tämän osaston paalupaikkoja triolla on vain kaksi. Ensimmäisenä Apis-singlenä (tai oikeammin ep-raitana) huipun saavutti Paha ihminen kolme vuotta sitten. Nightwishkin jahtaa toista radioykköstään, singleykkösiä on 12.

7 kommenttia:

 1. Onnsituiko Chsisu muuten saamaan tuplaedustuksen top teniin?

  Topi Sorsakosken ensimmäinen postuumisti julkaistu single "Tummansininen sävel" jäi ehkä yllättvän pienelle huomiolle radiossa (erityisesti albumimynntiin verrattuna), ainakin kappale käväisi sijalla 66, en tiedä jos oli sitä korkeammalla... Jonne Aaronin ja Vexi Salmen yhteistyö "Viimeiseen korttiin" sopii kyllä kieltämättä paremmin kaupallisten radioasemien soittolistoille kuin se eka single...

  VastaaPoista
 2. Ei onnistunut Chisu, Sabotage oli yksi listan jyrkistä putoajista. Kaksi viikkoa sitten kakkosena komeillut Anna Abreun Stereo on nyt jossain 30:n alapuolella.

  VastaaPoista
 3. Muistaakseni Metro uutisoi, että Nightwishin albumi ilmestyy ke 30.11., mutta eipä tuolla ole listasijoituksen suhteen mitään merkitystä.

  VastaaPoista
 4. Huomasin saman. Yksi aika mielenkiintoinen uhkaajakin Epuille ja Nightwishille on ilmestymässä, Rammsteinin kokoelma.

  VastaaPoista
 5. Ihan näin asian vierestä...tilastoituiko Kikka koskaan Suomen Radiolistan tai singlelistan Top-20:nen sisälle?

  Kun muistelen että 90-luvun alussa aika tiheään radiostakin tuli mm. Sukkula venukseen ja kiihkeät tuulet.

  VastaaPoista
 6. Kikkaa ei singlemyyntilistalla nähty, mutta ensimmäisellä täkäläisellä radiolistalla eli Discopressin paikallisradio-Top 20:ssä varsin tiuhaan. Allaolevat sijat ovat siitä ja elokuusta 1992 eteenpäin Suomen Radiolistalta.

  6/89 MÄ HALUUN VIIHDYTTÄÄ (AXR) 9
  7/90 APINAMIES (AXR) 8
  8/90 KIIHKEÄT TUULET (AXR 5
  10/90 SUKKULA VENUKSEEN (AXR) 3
  5/91 ONNEN NAINENKIN SILLOIN VASTA SAA (AXR) 2
  11/91 KIERRÄTÄ PYÖRITÄ MUA (AXR) 3
  2/93 TARTU TIUKASTI HANURIIN (AXR) 5
  6/94 OTA VAATTEET POIS (AXR) 2
  11/94 SUKKELAT SORMET JA SUTJAKKA SUU (AXR) 10

  VastaaPoista