torstai 21. huhtikuuta 2011

Matala syöttö

The Baseballsin debyytti albumilistan kolmosena kannattaa suhteuttaa näin: edeltäjä Strike! vietti ykkösenä 13 viikkoa, ja lähes kaikkien muiden 2000-luvulla vähintään 10 viikkoa listaa hallinneiden albumien seuraaja nousi suoraan ykköseksi – jopa Ari Koivusen. Baseballsilla on vain yksi kohtalotoveri: euroviisuvoittoa 11 viikkoa juhlineen Lordin The Arockalypsen seuraaja Deadache sai tyytyä viitossijaan.

Jarkko Martikaisen nelossija on kiinnostava, koska edellistä albumia vauhditti kaksi listakärjessä käynyttä sinkkua, mutta se jäi sijalle 12. Nytkin täytyy tuon numeron 12 kohdalla käyttää jäädä-verbiä, koska Anna Järviseltä odotettiin parempaa. Korkeimmillaan viidenneksi yltänyt, vokalistia vaihtanut Norther debytoi vasta 22:ntena, mutta riehakkaammin suomimetallin lippua 7:ntenä hulmuttaa Radio Rockin Starba-kisan voittaja Battle Beast.

Sivuutetaan Ella ja Aleksi -viritelmät ja varaudutaan siihen, että listoilla on pian oikeita 2000-luvulla syntyneitä artisteja. Puhuva kone on vuosikertaa 1998, ja nyt mukaan saatiin vuotta nuorempi Talent-löytö Iina Kangasharju sijalle 45. Re-entryjen ryöppyä johtavat odotetusti Jenni (6) ja Laura (9). Huomio: Rumbablogista kannattaa lukea tuore, sekavia listakriteerejä setvivä Markus Hildenin artikkeli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti