torstai 28. huhtikuuta 2011

Kevätseisahtuma

Muutamia hektisiäkin julkaisuviikkoja sisältänyt levykevät näyttäytyy albumitilastossa ihmeen apaattisena, kun korkein uutuus on vasta sijalla 21. Revitään Won’t Say a Thingistä nyt ainakin se, että tekijä Felix Zenger menee aakkosjärjestyksessä omalla nimellään esiintyvistä sooloartisteista koko listahistoriamme viimeiseksi. Sivuutamme pseudonyymit Rob Zombien ja Zuccheron – sekä Nina Åströmin, joka on euroviisuineen nähty vain radiolistalla.

Apaattisuudesta kielii myös Foo Fightersin kolmas ykkösviikko. Edellinen noin pitkään hallinnut ulkomainen äänite oli Iron Maidenin The Final Frontier viime elokuussa ja tuorein pitempään kärjessä pysynyt mikäpä muu kuin nyt kakkosena kärvistelevän The Baseballsin esikoinen. Vaikka Foo Fightersilla on nyt enemmän ykkösviikkoja Suomessa kuin Dave Grohlin ex-bändi Nirvanalla, niin albumilistaviikoissa Nirvana johtaa vielä 95–87.

Aika kaukaa historiasta piti haravoida harvoja uutuuksia, sillä vaikka Uriah Heep -kokoelmia on tilastoitunut 2000-luvullakin, niin sijan 31 Into the Wild on eka Heep-studiolevy listalla 34 vuoteen. Vielä veteraanimpi Paul Simon (So Beautiful or So What, 49) on sentään päässyt uusilla biiseillä mukaan 1990-luvullakin. Jostain 38:nneksi ilmaantunut vuoden 1989 No Fuel Left for the Pilgrims on todellakin listatulokas, sillä esittäjä D.A.D. debytoi aikoinaan Suomessa vasta sen seuraajalevyllä Riskin’ It All.

2 kommenttia:

 1. No ensi viikolla uutuudet lienevät korkeammalla kuin tällä viikolla.
  Veikkaus ensi viikoksi:
  1. Jare & VilleGalle
  2. Scandinavian Music Group
  3. Baseballs
  4. Carola
  5. Foo Fighters

  VastaaPoista
 2. Oma-aloitteisia veikkauksia otetaan aina vastaan, mahtavaa. Et sitten usko Tomi Metsäkedon kokoelmaan? En minäkään.

  VastaaPoista