maanantai 4. huhtikuuta 2011

Kolmosvalinnalla voittoon

Aika ajoin tekee mieli muistutella, että se tärkein vuosikooste, suurimpien hittien katsaus 2010 on yhä tulossa. Valmistuminen ei ole pelkästään kiinni ikihongasta nimeltä Missä muruseni on, vaan muutama muukin viimevuotiseksi luokiteltu hitti noukkii edelleen pisteitä lataus- ja radiolistojen pohjasijoilta.

Jos ja kun murunen ottaa ja voittaa, historiaa tehdään ainakin siinä, että albumin kolmas single kasvaa vuosilistan ykköseksi. Sille on tavallaan yksi edeltäjä, mutta olosuhteet olivat kovin toiset: No Doubt oli meillä aivan tuntematon lohkaistessaan Tragic Kingdom -pitkäsoitolta sinkut Just a Girl ja Spiderwebs, joiden seuraaja Don’t Speak kasvoi vuoden 1997 kovimmaksi hitiksi. Just a Girlhän julkaistiin uudelleen sen follow-upiksi.

Muutoinkin esikois- ja läpimurtolevyt ovat oma keissinsä. 1999-vuosilistan viitonen, Bomfunk MC’sin Freestyler oli In Stereo -albumin viides single, mutta kolme niistä oli ennakkomaistiaisia. Vakiintuneiden nimien kolmoslohkaisut ovat harvinaisuuksia jopa Top 10:ssä – 2009-listan sijalle 10 tosin päätyi sellainen, Happoradion Puhu äänellä jonka kuulen.

2 kommenttia:

  1. Onko noita menneiden vuosien vuosilistoja nähtävissä missään? Olisi todella mielenkiintoista dataa!

    VastaaPoista
  2. Ne on julkaistu vuoteen 2005 asti Sisältää hitin -kirjassa. Voisin periaatteessa laittaa ne myös tänne blogiin ainakin 50 hittiä -aikakauden osalta eli 90-luvun alkupuolelta eteenpäin. Pohditaanpa asiaa.

    VastaaPoista