lauantai 12. helmikuuta 2011

Soittoa & Myyntiä

Rihanna on ollut tuttu näky Suomenkin listoilla jo vuodesta 2005, mutta hittimylly tuntuu vain kiihtyvän. Viime vuoden aikana hän keimaili myynti- ja radiolistoilla yhteensä kahdeksan eri kappaleen krediiteissä, ja nytkin S&M:n debytoitua kahdeksantena hänellä on kolme biisiä singletilaston 17 parhaan joukossa.

Missään vaiheessa Rihannaa ei ole kuitenkaan voinut pitää aivan ykköstähtenä – hänhän ei ole yltänyt albumilistallamme 7. sijaa korkeammalle, vaikka listaviikkoja on yhteensä 81. Singlevalinnat vain tuntuvat aina löytävän kohteensa, myös radiossa: Don’t Stop the Music onnistui harvinaisuutena nousemaan Music Control -listan ykköseksi ilman Radio Novan tukea. Rihanna myös kernaasti kohottaa biisivierailuillaan vähän nimettömämpienkin artistien profiilia.

Noista viime vuoden hiteistä neljä viihtyi sekä single- että radiolistan Top 10:ssä (Russian Roulette, Rude Boy, Love the Way You Lie ja Only Girl in the World), ja hittivuosilistalle 2010 on luvassa vankka edustus. Ainakin kaksi noista kisailee paikasta 10 parhaan joukossa, mutta tilasto valmistuu vasta myöhemmin keväällä. Siinähän huomioidaan hittien koko listaura, joka usein jatkuu vuodenvaihteen yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti