torstai 17. helmikuuta 2011

Hullun hidas rakkaus

Nyt albumilista on sen oloinen kuin se tuppasi alkuvuosina olemaan ennen levyale-aikoja. Lukuisat jaetut sijaluvut kielivät alhaisesta myynnistä, ja uutuuksista suurin osa on tuoreiden tai vaihtoehtoisten nimien aikaansaannoksia. Korkeimpana debytoiva Bruno Mars on toki maailmalla suosittu ja tv:ssä mainostettu hittikone, mutta r&b-nimien kehnoon täkäläiseen albumimenekkiin suhteutettuna Doo-wops & Hooligansin kolmossija on jonkinkokoinen yllätys.

Kotimaisista metalliyrittäjistä Omnium Gatherum (5) kohensi parasta noteeraustaan 19 sijaa ja Korpiklaanikin (9) seitsemän sijaa, mutta Kursk (16) jäi viisi pykälää kolmen vuoden takaisista asemista. Ruotsi-musankin suhdanteet ovat muuttuneet, sillä rymyryhmä Sparzanza debytoi komeasti kahdeksantena, kun popveteraanit Tomas Ledin ja Roxette tyytyivät näyttäytymään kivasti vierekkäin sijoilla 33 ja 34.

Alkujaan jo toissavuonna ilmestynyt ja viime syksynä Hollywood-hitillä lisäryyditetty Michael Bublén Crazy Love on juhlinut erityisesti Britannian listoilla ja myynyt siellä kahdeksankertaista platinaa, mutta Suomessa kanadalaista ei ollut tätä ennen kelpuutettu 31. sijaa korkeammalle. Nyt tv-kampanja nosti levyn 12:nneksi ja täten kohentaa olennaisesti wikipedia-sivun listataulukkoa – siellä kaikkien muiden maiden Crazy Lovelle osoittamat huippusijat ovat Top 10:ssä, suuri osa ykkösiä.

2 kommenttia:

  1. Hienosti Sparzanzakin nousi listoille. YleX ja Radio Rock ovat ottaneet uutta Sparzanzaa soittolistoille ja heti tapahtui.

    VastaaPoista
  2. Itse innostuin ostamaan Bruno Marsin levyn Me naiset lehden levyarvion perusteella. Arvio antoi levystä mielenkiintoisen kuvan. En ennen ollut edes kuullut koko artistista. Liekö sitten tuollaiset arvostelut vaikuttavat muidenkin ostopäätöksiin...

    VastaaPoista