perjantai 3. joulukuuta 2010

Perintöprinsessajono pitenee

Takana on ehkä totuttua vähäeleisempi listasyksy, mutta tälläkin vauhdilla asetelmat ovat ehtineet muuttua. Vaikka Jenni Vartiaisen albumin ykkösputki on ”vain” kuuden viikon mittainen, Top 20:ssä ei ole Seilin lisäksi lainkaan muita ykkösiä – tai ennen syksyä ilmestyneitä levyjä. Toiseksi tuorein kärjessä kävijä, Happoradion Puolimieli, on nopeahkosti pudonnut seitsemännellä listaviikollaan sijalle 31.

Kakkoseksi yltäneitä/jääneitä sen sijaan riittää, kahdeksan parhaan joukkoonkin niitä mahtuu viisi. Uusimpia Jennin perintöprinsessoja ovat 5–3–2 edenneet Jippu ja Samuli Edelmann, joita hopeamitali tuskin harmittaa. Kummallekin paalupaikka on ennestään tuttu – Edelmannille jopa 12 viikon ajalta kolmen eri albumin ansiosta.

19–11-loikallaan Tomi Metsäketo petaa asemiaan sesongin myydyimmän joululevyn esittäjänä. Kuului laulu enkelten sisältää ne ennakoiduimmat banaaliudet Sylvian joululaulusta alkaen. Hiukan yllättäen sijaintiaan paransi (21–19) myös Ilkka Alangon Ruusuja, minkä ansiosta levy-yhtiötulokas Ratas on kerännyt viidellä julkaisullaan neljä Top 20 -sijoitusta. Edellisistä vastasivat Olli Lindholm, Sir Elwoodin hiljaiset värit ja Tuomari Nurmio, rintaman rikkoi 31:nneksi hyytynyt Jussi Hakulinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti