torstai 9. joulukuuta 2010

Joulu tulee, niin myös Joulu

Odotetusti albumilistan korkein uutuus on esikoisellaan lähes vuoden Top 40:ssä viihtynyt Duffy. Kymmenes sija ei ehkä säväytä, mutta näin lähellä joulua ilmestyneenä Endlessly saattaa olla niitä äänitteitä, jotka vuoden vaihduttua hyökkäävät paraatipaikoille sesonkilevyjen kadotessa kuvioista. Kaksi muuta kärkikymppiin kiipeäjää ovat juuri näitä sesonkilevyjä, Tomi Metsäketo (5) ja Smurffit (8).

Listalla tapahtuu myös odottamattomia – esimerkiksi Puhuva kone harppasi 16 sijaa tähän asti korkeimmilleen 13:nneksi. Susan Boylekin on alkanut kiinnostaa (39–20), ja välillä jo tilastosta kadonnut Shakiran The Sun Comes Out sivuaa parasta sijaansa 23. Rajattoman Joulu palasi rutinoidusti 26:nneksi ja taas kerran peittoaa lahjamarkkinoilla ryhmän uutuuslevyn. (Tarinoita putosi jo pois.)

Toisille tulee kovassa kisassa aina takkiin, ehkä yllättävimmin oman tv-show’nsa juuri aloittaneelle Marja Tyrnille (23–36). My Chemical Romance romahti toisella myyntiviikollaan 30 sijaa, ja kohuttu/kehuttu Kanye West näyttäytyy uutuudellaan vasta 42:ntena. Kinetik Controlin 47. sija ei liene kova pettymys, sillä vaikka yhtye käväisi toissavuonna neljä kertaa singlelistan Top 5:ssä, niin tämä albumivisiitti on ensimmäinen.

6 kommenttia:

 1. Odottamattomana voi pitää myös Rajattoman Joulun loikkausta viime viikon mid price listalta täysihintaisten albumilistalle :)

  VastaaPoista
 2. Kotiteollisuus jatkaa odotetusti DVD-listan ykkösenä. Ensi viikolla lienee Kari Tapio DVD-listan ykkösenä, ellei levykaupat myy liikaa eioota. Muutenkin on odotettavissa Karin valitetavasta poismenosta johtuen listalle paluuta sekä midpricessä, että normi albumilistalla.

  VastaaPoista
 3. Näin Rajatonta myytävän jossain (Citymarket?) hintaan 16,95, joten en edes osannut etsiä sitä midprice-listalta.

  Kari kupsahti myynnin kannalta hyvään, mutta listasijojen kannalta huonoon aikaan. Vaikea ennustaa mitään.

  VastaaPoista
 4. tämän tylsempää seurattavaa ei ole kuin nykyinen suomen lista. kuten tämä jenni vartiainen joka valittiin juuri vuoden live-esiintyjäksikin vaikka nainen ei ilman tekniikan apua saa pihaustakaan itsestään ulos. voi surkeus tätä pihinä-maata.

  VastaaPoista
 5. Rajattoman Joulu oli ollut kuulemma vahingossa Midprice-listalla, vaikka on ollut täysihintainen koko ajan.

  VastaaPoista
 6. Hyvin pitkälti näkyi olevan Kari Tapion levyt myyty loppuun kaikkialla. Saa nähdä onko niitä levyjä ollut tarpeeksi saatavilla listasijoituksiin.

  VastaaPoista