torstai 23. joulukuuta 2010

Maailman pisin single

Jouluviikolla perinteisesti liikettä näkyy enemmän single- kuin albumilistalla – niin nytkin, vaikka vähän keinotekoisesti. Hevisauruksen numerosarja 1–17–1 lienee johtunut jakeluvaikeuksista, kyseessähän on cd-ep:nä menestyvä äänite. Kolmoseksi ilmaantunut Rähinä 4 Life taas on silkka tilastointivirhe, koska levyllä on 17 biisiä ja hintaa sen mukaisesti. Veikkaan, että näinä aikoina singlelistan kolmoseksi riittävä menekki ei toisi albumilistalta paikkaa lainkaan.

Sinkkujen alapuoliskossa on kuusi uutuutta, joista viisi suomalaisia, mikä teki hyvää tilaston vinksahtaneille valtasuhteille. Albumipuolellakin tilanne hiukan tasoittui päinvastaisesti, kun täysin kotimaisen Top 10:n sekaan nousi Michael Jackson (22–9). Jotenkin oikullinen koostumus on edelleen, sillä kymmenen kärjessä ei ole yhtään kokoelmalevyä. Melkoinen muutos 1990-luvusta, jonka melkein jokaisena vuonna joulun myydyin äänite oli hittikokoelma.

Motörhead ylsi yllättävän näyttävään debyyttiin 21:nneksi – sesonki huomioiden The Wörld Is Yoursin saavutus on kovempi kuin edeltäjä Motörizerin 9. sija syyskuussa 2008. 38:ntena on hassusti nimetty Maailman kauneimmat joululaulut 2. Eikö ykkösosassa ollutkaan ne kauneimmat? Ymmärränhän minä toki, että Maailman toiseksi kauneimmat joululaulut maistuisi vähän väljähtyneeltä kaikessa totuudenmukaisuudessaan.

3 kommenttia:

  1. Hevisauruksen joulu-EP:llä ei ollut jakeluvaikeuksia, vaan sen olisi pitänyt olla myyntimäärien perusteella nr. 1 myös viime viikolla. Yhden huhun mukaan viime viikon kummallisuuksiin olisi syynä ollut virheellinen raportointi digipuolella, joka oli kymmenkertaistanut monien biisien latausmääriä ja EP:n biisien latauksethan eivät listalle kelpaa.

    VastaaPoista
  2. miksi siis ylipäätänsä tehdä noita listoja kun kaikki on kuitenkin markkinoiden eli levy-yhtiöitten kusetusta. en ymmärrä tätä hommaa enää ollenkaan.

    VastaaPoista
  3. Kusetus ja moka ovat yleensä kaksi eri asiaa. Mitä meillä olisi, jos kaikki sellainen pitäisi lopettaa, jossa tehdään mokia?

    VastaaPoista