perjantai 10. joulukuuta 2010

Anna mun aurata mökkitie

Music Control -radiolistan Top 100:ssa ei käsittääkseni ole yhtään jouluäänitettä, mutta singlelistan kärkikolmikkoon niitä mahtuu kaksi. Ykkösenä jatkava Hevisauruksen Hirmuliskojen pikkujoululevy sisältää omana annoksenaan neljä joulu/talvilaulua, jotka lisättiin Hirmuliskojen yö -albumin uuteen painokseen, ja kolmantena debytoi Coldplayn Christmas Lights. Hevisaurus on ensimmäistä kertaa singlelistalla, ja Coldplaykin sivusi heti Speed of Soundin saavuttamaa parasta sijoitustaan.

Sesonkisidonnaisuus ei silti ole menestyksen ehto, minkä todistaa sangen kesähenkinen, kesällä jo julkaistu ja tuolloin parilla radioasemallakin soinut Arttu Wiskarin Mökkitie. Se pääsi jollain tavalla esille tämänsyksyisessä Big Brotherissa, ja videota on katsottu You Tubessa jo yli 300 000 kertaa. Siemeniä uudeksi anssikelailmiöksi on nähtävissä, mutta siihen tarvitaan toki muitakin hittejä.

3 kommenttia:

  1. Kaupalliset radioasemat eivät uskalla ottaa joulubiisejä soittoon. Tai vaihtoehtoisesti ovat liian laiskoja sesonkeihin mukaan lähtemiseen. Mikään ei ole niin saamaton kuin radioaseman musiikkipäällikkö.

    VastaaPoista
  2. Köysiin koko porukka!

    VastaaPoista
  3. kukkaan ei kuuntele radioita

    VastaaPoista