keskiviikko 9. joulukuuta 2009

Markusta on moneksi

Yksi Iso ja Ynnämuut -asetelma jatkuu albumilistan kärkipäässä, mutta onneksi The Baseballsin varjossa alamaiset vaihtelevat paikkojaan. Suvi Teräsniska eteni jo kolmanneksi ja Lady Gaga 22. sijalta kuudenneksi The Fame Monsterin eri versioiden yhteenlaskemisen seurauksena. Yölintu-kokoelmakin saattaa ehtiä jouluksi mitalikamppailuihin, koska sen numerot ovat kehittyneet 28–20–17–15–11.

Rajaton julkaisi kahtena edellisenä syksynä Top 10 -albumit (Maa 2007 ja Rajaton Sings Queen 2008), jotka kuitenkin lopullisessa lahjaryysiksessä jäivät vuonna 2003 ilmestyneen Joulun jalkoihin. Kuvio mitä ilmeisimmin toistuu taas, koska Best of 1999–2009 tipahti 16:nneksi ja on enää yhden pykälän Joulun edellä. Tipahtavista kokoelmista tilastollisesti dramaattisin on silti 27:nneksi vajoava The Rasmus -sellainen.

Peräti neljä eri levy-yhtiötä on pannut ulos Talent-”löytö” Markku Laamasen musiikkia eri aikakausilta, ja mikä versio pääsi listalle? Tietysti se (Minun tieni, Sony, sija 40), jonka kannessa on Penumbra Serif -fontti... Miehen tähän asti ainoasta, Gulliver-yhtyeen vokalistina saavutetusta albumilistavisiitistä on yli 33 vuotta. Puolitoista vuotta myöhemmin hänet nähtiin jukebox-listan kolmantena veisaamassa Nousevan auringon talosta.

2 kommenttia:

  1. Rajattoman joululevy on tainnut olla listoilla joka vuosi ilmestymisensä (2003) jälkeen. Onkohan moiseen yltänyt kukaan muu?

    VastaaPoista
  2. Ei tuollaiseen säännöllisyyteen ole ennen ylletty, mutta jos lasketaan pelkkiä re-entryjä, Rajattomalla on vielä matkaa ennätyksiin. Leevi and the Leavingsin Keskiviikko palasi Top 40 -listalle 14 kertaa.

    VastaaPoista