keskiviikko 2. joulukuuta 2009

Joulukuu toi joulun

The Baseballsin takana on Top 40:ssä yhä melkoinen kuilu, jonka viikon korkein uutuus käytti taas hyväkseen. Andrea Bocellin My Christmas nappasi kakkossijan ei-kovinkaan-maatakaatavilla lukemilla samoin kuin Doom Unit edellisellä albumilistalla. Bändin tuolloisen tuurin määrää kuvaa hyvin se, että Cross the Line romahti nyt kakkosviikollaan 17:nneksi.

Bocelli ei tietenkään ole samanlainen keltanokka – miehellä oli ennestäänkin kuusi Top 10 -sijoitusta, joista yksi ykkönen. Vaikka ero kärkeen on suuri, My Christmas lienee silti se potentiaalisin Baseballsin syrjäyttäjäehdokas. Huippua lähestyvät myös Suvi Teräsniskan jouluäänite (34–10) ja Club for Fiven You’re the Voice (25–13).

The Rasmus -kokoelma ilmaantui säällisesti kahdeksanneksi, Susan Boyle vaisuhkosti 12:nneksi ja Rihanna vaisusti 28:nneksi. Eppu Normaalin Jackpot-boksin 20. sija ei vakuuta jossain näkemääni 15.000 kappaleen myyntitavoitteeseen suhteutettuna, mutta hyvin sillä sujuu muutamaan muuhun verraten. PMMP:n 2000-luku jäi tilastosta ulos, samoin Britney Spearsin kokoelma ja Nightwishin Lokikirja toisellakin myyntiviikollaan.

Lady Gaga hämmensi listalaatijoita julkaisemalla 8-biisisen The Fame Monsterin sekä irrallaan että The Famen bonuslevynä. Tuloksena on debyytti sijalla 22 ja re-entry 37:ntenä. Korkeamman ja ennakoidumman paluun teki tietysti Rajattoman Joulu 24:nneksi. Top 40:n varmin asemiensa jatkoparantaja on The Priestsin kakkosalbumi Harmony sijalla 38.

1 kommentti:

  1. Susan Boylen jääminen 12:nneksi täällä hämmästyttää vähemmän kuin muualla saadut ykkössijat. Boyle ei ole poikkeuksellisen hyvä laulaja, vaikka taitava onkin. Esim. Andrea Bocelli on aivan eri luokkaa. Boylen tarinakaan ei ole ainutlaatuinen. Paul Pottshan oli pari vuotta sitten melko samankaltainen hahmo.

    VastaaPoista