keskiviikko 23. joulukuuta 2009

Levy, paperi, sakset

Joulunalusmyynti kohosi ehkä ennakoituakin suuremmaksi, hyvin lähelle viimevuotista tasoa. Koska tähänastinen äänitevuosi oli suhteessa selvästi hiljaisempi, kokonaismyynnin painopisteen voi sanoa siirtyneen taas enemmän joulun suuntaan. Se näkyy entistä paremmin myös albumivuosilistalla, jollaisen saatte täällä nähtäväksenne runsaan viikon päästä.

Dramaattisesta liikehdinnästä on turha haaveilla – suurin liike tämänpäiväisessä Top 20:ssä oli kolme sijaa, Top 20:n alapuolella 11 pykälää. Sen sijaan Music Controlin radiolistalla tuulee navakasti, kun joulubiisit aiheuttavat hajontaa. HIM harppasi 20–3, 30 Seconds to Mars 19–4, Lady Gaga 16–5, Rihanna 14–6 ja melkoiseksi syysmenestykseksi osoittautuneen Musen Undisclosed Desires 10–7. (Muse tarjosi myös oheisen joulukoristeen, kiitos!)

The Baseballs jatkaa radiosoiton kärjessä, samoin Discopressin laatimien disco- ja rocklistojen ykkösenä. Joulun täyskäsi jäi silti uupumaan, sillä toinen myyntilistojen paalupaikoista lipsahti muualle. Koska olen liikkeellä ennen julkistusajankohtaa, en kerro kumpi. Nyt menoksi ja hyvää joulua blogini lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti