torstai 11. syyskuuta 2008

Vielä on kevättä jäljellä

Singlelistan 17:nneksi noussut Kevät on coverbiisi kuten kaikki Kotiteollisuuden Sotakoira-albumin kappaleet, mutta se ei kierrätä Sielun Veljien, Kasevan tai Kauko Röyhkän tuonnimistä sävellystä, vaan vuonna 1985 ilmestynyttä Tavaramarkkinat-klassikkoa. Alkuperäinen laulaja Elisa Korjus ehti jo kommentoida, että salmiakki tuntuu saavan uuden merkityksen tässä äijäversiossa.

Toisin kuin Siekkareiden biisi tämä Kevät ei ole aiemmin yltänyt singlelistalle. Tavaramarkkinat kävi radiolistan Top 10:ssä vuoden 1991 uusintajulkaisulla, samoin Heidi Kyrö vuonna 2001. Tietenkin keväällä. Mahtavaa todeta, että ihmiset sentään uskaltavat tapakulttuuria radikaalisti uhmaten ostaa sitä myös syyskuussa. Mitä kummaa seuraavaksi – näemmekö uutta musiikkia jouluykkösenä?

2 kommenttia:

  1. Kotiteollisuuden Kevään 17. sija pikemminkin vahvistaa säännön vuodenaikabiisien menestyksestä vain kyseisenä vuodenaikana, kuin kumoaisi sen. Kotiteollisuushan on paukauttanut sinkun kuin sinkun top 5:een jo kolmetoista kertaa peräkkäin, jos poisluetaan Routa ei lopu -uudelleenjulkaisu. Jos Kevään sijoitus ei tuosta kohene, kyseessä on totaalinen floppi.

    VastaaPoista
  2. Tätä ei ainakaan vielä voi verrata mainitsemiisi Top 5 -sinkkuihin, sillä sijoitus saavutettiin pelkällä latausmyynnillä. Tai sillä tavalla voi, että aiemmin Kotiteollisuus on yltänyt Latauslistalla korkeimmillaan sijalle 23 (Arkunnaula). Nyt sija on 15.

    VastaaPoista