keskiviikko 24. syyskuuta 2008

Hyvä kakkonen

Juha Tapio ylsi ennakoitua lähemmäs albumilistan ykkössijaa. Suurenmoinen elämä saavutti niin korkeat viikkolukemat, että parempaan on tänä vuonna päässyt Metallican lisäksi vain Children of Bodom. Ja koska Death Magneticin (aikamoinen kontrasti levynnimien välillä) menekki laantui lähes 70 prosenttia, ensi viikolle voi jo odottaa uutta ykköslevyä.

Jokseenkin ennennäkemätöntä lienee, että listan kakkonen myi yli viisinkertaisen määrän kolmosena debytoineeseen Indicaan verrattuna. Valoissa toi Indicalle uran parhaan numeron, sillä läpimurtolevy Ikuinen virta kävi ylimmillään neljäntenä. Uniklubi sai kolmen peräkkäisen pronssimitalin jälkeen tyytyä kokoelmallaan sijaan yhdeksän. Queen + Paul Rodgersin 15. sijan kohdalla voisi kenties myös käyttää tyytyä-verbiä, jollei Rodgers olisi palannut Suomen listoille peräti 33 vuoden tauolta. Edellinen merkintä oli Bad Companyn albumi Straight Shooter (#13).

33:nneksi ilmaantuneen irlantilaisen The Scriptin sinkku The Man Who Can’t Be Moved on Music Control -radiolistan seitsemäntenä, vaikka mikään kanava ei ole veivannut sitä useammin kuin 22 kertaa viikossa. Kaikilla muilla kärkibiiseillä on ainakin jollakin taajuudella selvästi tiiviimpää tehorotaatiota, mutta tasaisuuskin riittää joskus Top 10 -sijoitukseen – kunhan Nova soittaa edes jonkin verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti