keskiviikko 10. syyskuuta 2008

Valkoinen risti salkoon

Tanskalainen albumi on tähän asti noussut Suomen listaykköseksi vain kerran, eikä siinäkään ole paljon muistelemista: kyseessä oli kolmannen luokan vara-aqua nimeltään Daze vuoden 1997 levyllään Superheroes. Se oikea Aqua eteni parhaimmillaan kakkoseksi kuten myös saman aikakauden siskoduot Me & My ja S.O.A.P. Samaisella kakkossijalla kekkaloinut Dr. Bombay on niin ikään tanskalainen, vaikka musiikkinsa oli ruotsalaista laatutuotantoa.

Nyt sen toisen ykkössijan otti kesän mittaan Top 40:ssä kahdella aiemmalla äänitteellään vieraillut Volbeat. Rockilla, tosin Volbeatiä olennaisesti kevyemmällä sellaisella on aiemmin Tanskaa edustanut Top 10:ssä vain Mew, joka nousi neljänneksi vuonna 2005.

Mamba on kärkikymmenikössä jo kymmenettä kertaa Toinen elämä -albumillaan, mutta uutuuksien seassa on myös kotimaisia ensikertalaisia – Automatic Eye 17:ntenä ja Maria Gasolina 19:ntenä. Myös sijalle 39 lopultakin ilmaantunut The Dø on puoliksi suomalainen, puoliksi ranskalainen. Vaikka Ylen listasysteemissä ei yleensä ole käytännön syistä merkitty the-artikkeleita esittäjien nimiin, jostain syystä The Dø ja 33:nneksi putoava The Rain saivat pitää ne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti