perjantai 16. toukokuuta 2008

Suisse: douze points!

Jaaha, tänään on muun muassa Laura Pausinin (34), Janet Jacksonin (42), Krist Novoselicin (43) ja Francis Goyan (62) syntymäpäivä. Onnea listasankareille!

En minä tuollaista tietäisi ilman sveitsiläisen ihmeheebon Steffen Hungin aikaansaannoksia. Mies nimittäin pyörittää valtavia eurooppalaisia listatietokantoja, joista suomalaiset tiedot vuodesta 1995 eteenpäin saa eteensä osoitteesta http://finnishcharts.com. Alkujaan tiedot ovat tietenkin Ylen ansiokkaasta nettiarkistosta, mutta Hung on järjestellyt ne paremmin. Artistihaut ja listasijaseurannat toimivat moitteettomasti.

Onpa mies ohjelmoinut jopa karkeahkon Best of all time -seurannan, jossa levyjen listasijat pisteytetään ja ynnätään suuruusjärjestykseen. Singlesarjaa johtaa Apulannan Teit meistä kauniin ja albumeita Leevi and the Leavingsin Keskiviikko. Lauri Tähkä & Elonkerjuun Tuhannen riemua on ehtinyt 34 viikossa sijalle 22. Tämän olisin voinut huomata muualtakin, mutta huomasin sen finnishcharts-sivuilta: Tuhannen riemua vietti vain kaksi viikkoa ykkösenä, mutta peräti 15 viikkoa kakkosena! Onko tuo kaikkien aikojen ennätys, sitä ei kerro edes Steffen Hung.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti