torstai 22. toukokuuta 2008

Sadas listablogiteksti

Netti-Hesari kierrätti näkyvästi saman talon vielä keltaisemman lehden juttua, joka julisti Anna Abreun nousseen suosiossa Ari Koivusen ohi. Esikoisalbumit kun ovat tukkumyynnissä suunnilleen tasoissa, ja Abreun menekki jatkuu yhä. Aihe on ollut pitkään pinnassa kummankin esittäjän fanijoukoissa – esimerkiksi tämän blogin tietoja viime vuoden myynneistä siteerattiin paljon nettikeskusteluissa. Listassanihan Abreu oli jo tuolloin Koivusen edellä.

Vaikka tietojen mahdollisia ristiriitoja ei periaatteessa tarvitse selitellä – laskelmani perustui virallisen listan mittaamaan kuluttajamyyntiin, ei levy-yhtiöiden tiedottamiin tukkutapahtumiin – selitän silti. Koivunen hallitsi listaa läpi kesän, ja loma-aikana listaraportointi saattaa olla summittaisempaa ja tuottaa pienempiä lukemia kuin muulloin, joten Koivusen kokonaissumma on mahdollisesti tämän takia jäänyt liian pieneksi.

Tämänpäiväisen jutun muu argumentointi listaviikkovertailuineen on totutun horjuvaa. Ari Koivusen albumihan ei pudonnut tammikuussa Top 40:stä myyntinsä, vaan hintansa takia. Ja siinä ei ole mitään tavatonta, että jonkin äänestyskisan kakkonen osoittautuisi suositummaksi kuin voittaja – esimerkiksi Syksyn sävelen ja viisukarsintojen historiassa tapauksia on kosolti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti