maanantai 12. toukokuuta 2008

Dramatiikkaa?

Ylen Areenassa voi vielä parin päivän ajan katsoa Musiikki-tv:n viimeviikkoisen Lista-ohjelman, johon juontaja lupaili moneen otteeseen ”suurta listadramatiikkaa”. Vierailijana kun oli Vivian, jonka Lovex-yhtyeen uusi albumi oli törmännyt jakeluongelmiin erityisesti eräässä myymäläketjussa suuren osan painoksesta jäätyä Ruotsiin. Levy-yhtiön edustaja oli veikannut listasijan huononevan tämän takia 15 pykälää. Pretend or Surrender debytoi 13:ntena.

Rohkenen epäillä, oliko tapahtumien todellinen vaikutus sittenkään kovin suuri. Keskimääräisestä suuren levy-yhtiön julkaisusta otetaan niin suuri painos ja siitä päätyy kuluttajille ensimmäisen viikon aikana niin pieni osa, että lienee sama, minkä maan varastoissa loppupainos viruu. Ja jos yhden kauppaketjun hyllystä levy puuttuu, keskimääräinen fani osannee mennä etsimään sitä toisesta liikkeestä. Tukkumyyntiin tilanne on vaikuttanut enemmän, mutta se ei näy listalla.

No, keskiviikkona näkee, onko ”täyden jakelun” myynti ollut ratkaisevasti vilkkaampaa. Jos Pretend or Surrenderin sijoituksessa todella on ollut logistista vajausta, sen pitäisi korvaantua nyt ja näkyä useamman sijan nousuna. Lovexin eka albumi Divine Insanity putosi toisella viikollaan neljännestä yhdeksänneksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti