keskiviikko 7. toukokuuta 2008

Pekkaspäivät

Kun samaan aikaan julkaistiin kaksi kotimaisen yhtyeen live-cd/dvd-pakettia, harva olisi arvannut, että Exit myisi selvästi paremmin (sija 5) kuin HIM (sija 10). Parin viime viikon hengellisen musiikin listahyökkäys on lähtöisin pienistä piireistä: Exitin johtohahmo ja biisintekijä Pekka Simojoki (kuvassa) on juuri se, joka viime viikolla debytoi 13:ntena yhteislevyllä Anna-Mari Kaskisen kanssa. Samainen Simojoki (50 v) luotsaa myös nyt kahdeksanneksi ilmestynyttä riihimäkeläiskuoroa Et Cetera!

Portishead palasi 11 vuoden tauolta suoraan ylemmäs kuin koskaan – Portishead-albumin 14. sija koheni ysiksi. Vielä paremmaksi pisti Testament, jota ei ole näkynyt Top 40:ssä vuoden 1994 jälkeen. Senkin tähänastinen ennätys, vuoden 1989 Practice What You Preachin 13. sija pieneni yhdellä pykälällä. Eli neljäntenä debytoivan Jari Sillanpään melkein viiden vuoden levytystauko ei ollut tässä seurassa juuri minkään mittainen. (Testament tosin julkaisi flopanneita pitkäsoittoja vuosina 1997, 1999 ja 2001.)

Jani Wickholmin albumien huippusijat putoavat tasaisesti: 1–6–10–14. Lovexin kakkoslevy ylsi sentään ylemmäs (13) kuin Anttila enteili, ja sen tilanne on suorastaan loistava toiseen vuoden 2006 suosikkiin verrattuna. Tuolloin kolmoseksi nousseen Valvomon uutuusalbumi Toivo jäi nimittäin julkaisuviikon myynnillään miltei toivottoman kauas Top 40:stä.

3 kommenttia:

 1. Mieltäylentävä tuo Portisheadin sijoitus. Oletko huomannut, että Yle on poistanut blogilinkin listasivulta?

  VastaaPoista
 2. Ai jaa. No, niiden pop-sivuillahan on nykyään blogeja vaikka kuinka, joten linkit ulkopuolelle lienevät tarpeettomia. Editoijaa niiden blogit kyllä kipeästi kaipaisivat.

  Vähäänkin on oltava tyytyväinen, sillä mun tietooni ei ole koskaan tullut yhdenkään yleisradiolaisen julkista tai privaattia kommenttia Sisältää hitin -kirjasta, vaikka niitä ymmärtääkseni kannettiin taloon selkä vääränä.

  Huippu oli se, kun Ylen Aamu-tv näytti ulkopuolisen tahon tuottama Tietokirjaklubi-sarjaa, ja mun osuuteni tullessa juontajat toistelivat sinnikkäästi koko aamun, että tänään on vuorossa listakirjan tehnyt Timo Huttunen.

  Portisheadia en ole vielä kuullut, en oikein tykännyt siitä edellisestä.

  VastaaPoista
 3. Kiintoisa tuo gospelmusiikin nousu. Kuinkahan tuota kamaa on edes Anttiloissa ym. liikkeissä myynnissä? Vai syntyykö myynti käytännössä alan erikoisliikkeiden ja muutamien nettikauppojen kautta?

  Tuohan saattaa olla kiinnostava kenttä isoillekin levy-yhtiöille ja lauluntekijöile. Ruuska ja Kuustonen varmaan jo suunnittelevat paluuta juurilleen.

  VastaaPoista