keskiviikko 28. toukokuuta 2008

Betonipiikkaus

Milloinhan kisapaikan hermokeskuksessa täpinöivät kilpailijat ja toimittajat oivaltavat sen perustotuuden, että Eurovision laulukilpailu ratkaistaan jossain aivan muualla kuin heidän aistiavaruudessaan? Kun maanosan katsojat tarttuvat puhelimiinsa, kisakarnevaalin kehuilla ja kohuilla ja delegaatioiden chit-chateillä ei ole mitään merkitystä ja median toiminnallakin erittäin vähän. Toisaalta myös blokkiäänestämisen merkitystä yliarvioidaan: nyt saatiin 14 vuoden aikana 14. eri maa voittajaksi.

Teräsbetonin voittajasuosikkihypetys nieltiin taas niin liukkaasti, että Missä miehet ratsastaa harppasi Music Control -radiolistalla 59. sijalta kuudenneksi. Se keräsi poikkeuksellisesti pisteitä kymmeneltä asemalta, ja vielä poikkeuksellisemmin suurin yksittäinen annos (35 prosenttia) tuli Radio Suomelta, joka aikoinaan ei ottanut Lordia lainkaan soittolistalleen. Myös single- ja albumilistalla palattiin ylöspäin (5–2 ja 15–10). Kuka uskaltaa veikata ensi viikon pudotukset?

YUP:n debyytti albumilistan kakkosena on mainio siihen nähden, että bändin tuoreimmasta paalupaikasta on jo seitsemän vuotta. Cheek (7) ja Sara (8) saavuttivat neljänsillä lista-albumeillaan tähän asti parhaat sijansa. Muista uutuuksista Ville Leinonen (17) ja 3 Doors Down (28) ovat ehtineet joskus käydä korkeammallakin.

3 kommenttia:

 1. Minä uskallan ennustaa Rumban muinaisen top4-hittiveikkauksen historian käsittääkseni menestyneimmän kilpailijan ominaisuudessa, että Teräsbetoni ei tipahda tänä hitaasti muuttuvan listan vuodenaikana kuin entisille sijoilleen 5 ja 15, koska Euroviisuissa saatu julkisuus jatkaa edelleen realisoitumistaan myynniksi. Kiitos hienoista blogeista, Timo!

  Antti S.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kiittämästä. Ensisijaisesti pidin tuon radiolistasijoituksen veikkaamista uskaliaana, mutta ehkä se ei edes kiinnosta, jos tuloksia ei voi nähdä missään. Minä veikkaan numeroa 64 ja kerron sitten, kuinka vikaan meni. Singlelistalta tulee sija 9 ja albumilistalta 27.

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti radiosoitto ei putoa taas ihan nollaan, biisi ja bändi kun ansaitsevat enemmän mitä megalomaaniset piirteet saavuttanut nollaaminen musiikkitoimittajapiireissä ennen itse Euroviisuja antaa.

  Ennustan pudotusta singlelistalla sijalle 8 ja albumilistalla 17.

  VastaaPoista