tiistai 20. toukokuuta 2008

Radioaallolla ei voi ratsastaa

Coldplayn Violet Hill nousee tuoreella Music Control -radiolistalla 24–19, mutta pitäisikö huolestua siitä, että Chris Martinin vierailu Kanye Westin hitillä Homecoming loikkasi sen ohi sijalle 14? Tuskinpa, koska radiosoiton korrelaatio albumimyyntiin tuntuu koko ajan pienenevän. Tosin taajuuksilla taidetaan sittenkin joskus reagoida levymyynnin vähäisyyteen, sillä Marikon Unstoppable romahti kahdessa viikossa 1–10–23.

Tänään euroviisuissa teutaroiva Teräsbetoni on saanut surkean kannatuksen maamme radioasemilta. Tuoreeltaan Missä miehet ratsastaa ei noussut kuin sijan 80 kieppeille ja putosi pian näkymättömiin, mutta kilpailun alusviikolla se haali sentään soittopisteitä sijan 59 edestä.

2 kommenttia:

  1. Aivan loistavana aasinsiltana voinen kertoa tähän, että huonosta radiomenestyksestään huolimatta kappale auttoi minua pyrkimyksissäni. Otsikoin metsien hakkuuta vastustavan ja metsien virkistyskäyttöä puolustavan mielipidekirjoitukseni "Missä miehet metsästää". Olen aika varma, että kun kirjoitus lähipäivinä tuossa paikallislehdessä julkaistaan, otsikko on saanut pysyä samana.

    Onhan se vaan niin hyvä. Ja ajankohtainen.

    VastaaPoista
  2. Tuollainen helposti ymmärrettävä nokkeluus on myös hyödyksi, jos itse tekstistä uhkaa tulla "liian" asiapitoinen. Sitä ei pysty ihan niin helposti leimaamaan kaunaisen tiukkapipon marmatukseksi (tai miksi nuo luonnonsuojeluhömpötykset nyt leimataankaan).

    Kyllä tuo karsintamenestys jo jonkin verran nostaa niitä soittomääriä.

    VastaaPoista