keskiviikko 28. syyskuuta 2022

Kakkosesta kakkoseen

Runsas vuosi sitten Haloo Helsingin Reiviluola debytoi striimien kakkossijalla tuoreen Älä pelkää elämää -albumin raitana. Nyt samainen laulu on radiolistan kakkosena, ja tässä välissä on tapahtunut niin paljon, että oli pakko vääntää siitä käyrä. Tai kaksi: sininen näyttää Top 100 -viikkostriimisijoitukset, punainen radiolistasijoitukset.

Striimisuosio ei jäänyt ryöpsähdykseksi, vaan laulu laskeutui levollisesti viihtyen Top 40:ssä vielä helmikuussa. Toukokuussa se näytti putoavan sadan joukosta, mutta lähti tasaisehkoon nousuun, joka palautti sen parhaimmillaan kymmenenneksi. Radiokäyrä sen sijaan on paljon levottomampi.

Reiviluola löydettiin ensin rotaatioon maaliskuun alussa ja pienen vauhdinoton jälkeen kurkotti huhtikuussa 20:nneksi. Sitten se osallistui samaan konkurssiin striimikäyrän kanssa, mutta elpyi, haahuili Top 40:n tuntumassa, katosi taas mutta ponkaisi syksyn tullen jyrkkään nousuun. Mahdollisimman ennakoimatonta toimintaa tämmöisen hittivuosijakoratkaisuihin pyrkivän jäärän silmissä.

Ehdin jo julistaa 2021-listan sellaisessa muodossa, jossa Reiviluola oli mukana kiistattoman striimimenestyksensä ansiosta, mutta kai se pitää sieltä poistaa – nyt sen uran hiipumista on mahdoton ennustaa. Siirrän eteenpäin samalla Vesalan Pahanilmanlinnut, joka myös on vironnut haudan partaalta seitsemänneksi.

Oikeasti, katsokaa tuota radiokäyrää, klikatkaa isommaksi. Vähemmästäkin alkaa listafanin kiinnostus hiipua.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti