keskiviikko 13. heinäkuuta 2022

TV1, TV2, Teema, Blind Channel

Kuka muistaa ryöpsähtäjät? Niin hanakasti odotetut albumit, että niiden kaikki kappaleet ilmaantuivat striimilistan kärkipäähän julkaisupäivänä tai koko viikoksi. Jos nykyajassa on potentiaalisia ryöpsähtäjiä, niin mediaa uskomalla sellaiseksi olisi veikannut Blind Channelin uutuuslevyä Lifestyles of the Sick & Dangerous. Kuinka kävi? Viidentenä päivänä julkaisun jälkeen Top 200:ssa on vain kaksi sen kappaletta, parempi sijalla 116.

Arvostan kyllä yhtyeen työtä englanninkielisen suomirockin maineenpalauttajana, mutta median moponkarkailua ehkä vähemmän. Kovimmin torveen on puhaltanut Yleisradio, jonka silmitön myötäsukaisuus on kai jokin viisuedustukseen liittyvä sopimuspykälä. Tuoreimman hehkutusjutun otsikossa ”Blind Channel rymistelee vauhdilla kohti maailmanvalloitusta”.

Ylen mukaan koko kulunut vuosi on ollut vauhdikasta maailmanvalloitusta. Katsotaan tuloksia ihan Suomen osalta. Balboa nousi viikkostriimilistalla 12:nneksi, We Are No Saints 18:nneksi ja Bad Idea viidenneksi. Kaikki putosivat nopeasti alas. Varmaan albumikin debytoi ihan hyvällä sijalla ja media saa otsikkonsa. Jos enää listasta mitään ymmärrän, jatko ei ole ainakaan yhtä juhlaa, koska fyysinen myynti harvoin kestää pitkään. Olen kuitenkin valmis yllättymään myönteisesti.

1 kommentti:

  1. Tää taitaa tulla samaan tapaan myöhässä kuin Alman pitkäsoitto. Jonkin verran pidempää listauraa kuitenkin veikkaisin BC-uutuudelle.

    VastaaPoista