lauantai 16. heinäkuuta 2022

Epätasainen kykyprofiili

Spotifyn viikkolistalle nousi vuodenaika huomioiden melko runsaasti uutuuksia, ja yksi niistä seitsemäntenä oli Ida Paulin ja Kalle Lindrothin Mä mietin sua. Ihan hyvä sijoitus, mutta ei enteile suurhittiä. Taaskaan. Se on duon 18. Top 40 -striimimerkintä, mutta yksikään ei ole ylittänyt 1000 hittipisteen rajaa. Vain kolme biisiä on käynyt Top 10:ssä, tätä ennen Hullu exä (#6) ja Parvekkeella (#10).

1000 listan kirjaan löytyi 250 esittäjää, joilla on vähintään 12 hittilistakäyntiä, ja Paul & Lindroth oli toinen niistä kahdesta, joilla ei ollut yhtään nappihittiä. Ajan myötä on kyllä kerätty muutama kova striimimäärä: vuonna 2016 vain 21:nneksi yltänyt Hakuammuntaa on ylittänyt Spotifyssa kymmenen miljoonan kuuntelun rajan.

Hienoon albumilistamenestykseen verraten – kahdella levyllä ykkös- ja kakkossija ja yhteensä 166 listaviikkoa – hämmästyttävin vaje vallitsee radiolistan saavutuksissa. Ihan radiopopilta kuulostava kaksikko ei ole koskaan, millään kappaleellaan, yltänyt Radio Monitorin mittauksissa 36. sijaa ylemmäs. Tuon sijan toi Vuonna nolla vuonna 2020.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti