tiistai 10. toukokuuta 2022

Vihdoinkin yhdessä

Albumeilta on striimiaikana tunnetusti vaikea saada jälkikäteen singlehittejä. Ed Sheeran onnistui Perfect-singlellä tekemällä uudet versiot Beyoncén ja Andrea Bocellin kanssa. The Joker and the Queeniin hän sai mukaan Taylor Swiftin. Ei siis ole mikään yllätys, että hän teki kymmenkunta lokalisointia viimesyksyisestä albumiraidastaan 2step, ja että yksi niistä oli suomalainen, ja että tämä suomalainen oli Warner-kollega Ellinoora.

Toiset kaverit ovat parempia kuin toiset, ja Lil Baby pääsi mukaan viralliseen videoon, joka sattumoisin kuvattiin Kiovassa juuri ennen sotaa, kun Ellinoora-versiossa saa katsella perhosen räpistelyä. Yllättävintä projektissa on, että se oikeasti menestyy: yli 100.000 päivästriimiä Spotifyssa, vaikka albumiryöpsähdyksessä aikoinaan 2step ylsi viikkotasolla vain 34:nneksi.

Lokalisoituja duettoja on tehty ainakin parikymmentä vuotta, tähän asti ilman huimaa listasukseeta. Anna Eriksson laitettiin samaan biisiin Sealin kanssa, ja muistanemme myös yhtälöt Maarit plus Gordon Haskell ja Hanna Pakarinen plus Elviksen perikunta. Myös Lisa Nilsson ehti duetoida Mysterietin sen norjalaisen kirjoittajan Bjørn Eidsvågin kanssa ennen Aki Sirkesalo -versiota. Sitä voi sentään kutsua kunnon hitiksi.

Viime aikoina rapparit ovat saaneet jälkireagoidut tekoduetot näyttämään coolilta: A36:n Samma gamla vanliga ja Bbno$in Edamame. Menestynein kotimaisen ja ulkomaisen vokalistin yhteistyö on silti toistaiseksi Williamin ja Cleverin Penelope. Aika kovina myös mainittakoon Ville Valon ja Natalie Avelonin Summer Wine ja Redraman ja A.J. McLeanin Clouds. Vähemmälle huomiolle jäi ties miksi Elastisen ja Snoop Doggin Koko yö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti