tiistai 24. toukokuuta 2022

Mojova arvuutustehtävä

Pophistoriaa on aina laitettu järjestykseen mielipiteiden ja tilastotiedon perusteella. Joskus ei tiedä, kummasta on kyse ja paljonko aivomassaa on listan takana. Youtubessa hyvin ahkera listaaja on Watch Mojo, jonka yhtä rankkausta äskettäin katselin, kun suosikkireagoijani reagoi siihen: Top 10 Classic British Bands to Crack the US.

Classic tarkoittaa tässä ennen 1990-lukua läpi lyönyttä yhtyettä. Järjestys on luultavasti täysin mutua, mutta on sen takana myös asiantuntemusta. Muutama nimi kuitenkin hämmensi sen verran, että leikittelin ajatuksella: millainen olisi lista Top 10 Classic British Bands to Crack Finland? Mullahan on melkein valmis suuri albumiartistiranking, josta katsoa.

Ohessa siis Watch Mojon järjestys ja suluissa sijoitus, jonka yhtye saisi Suomi-vertailussa. Kuusi kymmenestä on vahvasti samaa maailmaa, mutta neljä muuta vaikuttavat aika randomilta. Pimentoon jäävät Suomi-listan sijat 3, 5, 7 ja 8. Osaatko arvata, mitkä brittibändit niiltä löytyisivät?

1. (1) The Beatles
2. (2) The Rolling Stones
3. (6) Led Zeppelin
4. (9) Pink Floyd
5. (10) Black Sabbath
6. (32) The Who
7. (30) The Police
8. (4) Queen
9. (51) The Cure
10. (58) The Clash

The Rolling Stones muuten paransi asemiaan kokonaistilanteessa, kun sen livetallenne nousi sunnuntaina fyysiselle albumilistalle. Siitähän ei sinänsä saa juurikaan pisteitä, mutta bändin listalevyjen aikajänne piteni sen verran, että se riitti yhden artistin ohittamiseen.

2 kommenttia:

  1. Voisko suomen listalta löytyä ainakin Depeche Mode. Pet shop menis muuten tähän varmana mut eihän se oo bändi vaan duo..

    VastaaPoista
  2. Oikeat vastaukset löytyivät jo Facebook-sivulla. Ovat vielä vanhempaa kaartia kuin mainitsemasi. 3. Iron Maiden, 5. Deep Purple, 7. Uriah Heep, 8. Dire Straits.

    VastaaPoista