perjantai 10. joulukuuta 2021

Lumiukon liikesarja

Eilisen jouluhittiraportin sivutuotteena syntyi tämä graafi, klikkaa isommaksi. Kun keräsin viime vuoden joulukuulta päivittäin kymmenen striimatuinta joululaulua, päätin tarkkailla myös niiden keskinäisen järjestyksen vaihtelua. Se ei ollut kovin dramaattista, mutta graafista tuli sen ansiosta mukavan luettava.

Kuutossijalta aloittanut Justin Bieberin Mistletoe putosi ainoana kuukauden mittaan ulos, ja sen paikan otti Brenda Leen Rocking Around the Christmas Tree. Tänä vuonnahan Brenda on vakiinnuttanut asemansa hyvissä ajoin ja Justin jäänyt muidenkin kuin kärkikympin jalkoihin.

Käppyröistä voi tehdä kaksi merkkihavaintoa. Sian Snowman kiipesi yllättävänkin riuskasti yhdeksanneltä sijalta ykköseksi. Toisaalta se oli osallisena pääpäivän eli jouluaaton pikkumullistuksissa romahtaen hetkellisesti viidenneksi. Leppoisasti suoraa viivaa piirtänyt Vesa-Matti Loirin Sydämeeni joulun teen hypähti kolme sijaa ylemmäs.

Vaikka nuupahti loppuvaiheissa neljänneksi, Mariah Careyn All I Want for Christmas Is You piti ykkössijaa pisimpään. Kookkaimman kokonaispotin keräsi Whamin Last Christmas, jouluaaton ja muutaman muunkin päivän huippu. Näin tulivat nuo kaksi pakollistakin mainituiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti