torstai 16. joulukuuta 2021

Kestokakkonen vai pikaykkönen?

Suvi Teräsniskan kolmas joulualbumi Tämä maailma tarvitsee joulun on viettänyt neljä viikkoa listakakkosena, ensin Abban ja sitten Adelen takana. ”Sarjan” aiemmat julkaisut Tulkoon joulu (2009) ja Joulun henki (2014) nousivat kolmos- ja nelossijoille, eli edistystä voimme havaita, ja kaksi mahdollisuutta on vielä paalupaikallekin.

Hopeakorokkeelle jääminen olisi myös kunniakasta, sen ovat kokeneet kaikki pitkäikäisimmät joulualbumit. Ensi viikolla historiallisesti 52 viikkoa kokoon saava Michael Bublén Christmas (2011) kävi korkeimmillaan kakkosena, samoin vuosittaisen paluukulttuurin edelläkävijä, yhtenätoista sesonkina tilastoitunut Rajaton-albumi Joulu (2003). Viime vuosien genrehuippu, Sian Everyday Is Christmas (2017), on niin ikään nähty kakkossijalla.

Harvat ykköspaikan saavuttajat ovat paljolti useiden esittäjien aikaansaannoksia, kuten samana vuonna 2017 kärjessä käyneet Raskasta joulua IV ja uusien levytysten various-annos Joulu. Toissavuotinen eka Vain elämää -joululevy meni ykköseksi. Ainoa joukkoon yltänyt sooloartisti on Waltteri Torikka, mutta Sydämeni joulu (2018) jäi yhden joulun ihmeeksi keräten vain viisi listaviikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti