perjantai 6. elokuuta 2021

Tuupanen on ykkönen

Kun 50 hittiä -lista käynnistyi Rumbassa 29 vuotta sitten, sen tärkeä elementti oli Discopressin kokoama Top 20 -paikallisradiolista. Itsenäisten kaupallisten radioiden määrä oli tuolloin suurimmillaan, ja Rumban listasivulla jopa julkaistiin luetteloa niiden kaikkien ykköshiteistä – kunnes kävi ilmi, että melkoinen osa asemista ei ollutkaan mukana kovin aktiivisesti.

Listan painoarvo pieneni vähitellen laajemmalti kuuluvien, itsekseen raportoivien mainosradioiden tullessa: Kiss FM, Radio Nova jne. Se oli kuitenkin kannustavasti mukana 50 hittiä -listan ja Suomen Radiolistan lakkauttamiseen asti vuoden 2007 lopussa. Sen jälkeen en ole Discopressin tilastoja juurikaan seurannut.

Tiedoksi: Radio Top 20 on yhä olemassa, samoin Tätä Suomi tanssii. Otanta on tietenkin supistunut – mahdollisesti osallistujina ovat vain ne neljä kanavaa, joiden edustajat kommentoivat Kuukauden levy -äänestyksen tuloksia eli Radio Musa, Radio Vaasa, Radio Sandels ja Radio Robin Hood.

Ihan listalta se yhä näyttää. Ykkösenä on Saija Tuupasen Vaarallisen hyvää (Magnum), jonka kaijakoomaisuudessaan voisi kuvitella joillekin isojen mediatalojenkin asemille. Ja katso, Aito Iskelmä (Nelonen) on soittanut sitä 238 kertaa – Radio Suomi (Yle) vain kerran suomi-iskelmän erikoisohjelmassa Paikka auringossa. Youtube-katsantoja biisillä on 44.000 ja Spotify-kuunteluita 58.000.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti