torstai 19. elokuuta 2021

Kaikki ennätykset tulee rikkoa

Top 50 -listalle palasi uusina painoksina tai laitoksina viisi kauan sitten merkittävästi menestynyttä albumia: All Things Must Pass (George Harrison) sijalle 26, Rajaportti (Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus) sijalle 17, Per Vers, runoilija (Juice Leskinen & Coitus Int) sijalle 15, Laulava sydän (Agents & Jorma Kääriäinen) sijalle 11 ja Once (Nightwish) peräti ykköseksi.

11. ykkösviikkonsa noukkinut Once ei ole ensimmäinen kärkipaikalle re-entryn tehnyt albumi, mutta yksi yllämainituista teki uuden ennätyksen. All Things Must Pass nimittäin debytoi Suomen listalla tammikuussa 1971 ja oli mukana huhtikuuhun. Se on nyt historian ensimmäinen albumi, joka on palannut tilastoon yli 50 vuoden tauolta.

47:ntenä näyttäytyvä Kolmannen naisen esikoislevy (1986) on ihan aito debytantti, sillä bändi nousi aikoinaan listasuosioon vasta kolmannella albumillaan Hikiset siivut. Kakkoslevy Paha minut iski ostettiin midprice-osastoon vuonna 2010, eli nyt viimein yhtyeen koko tuotanto on tilastoitu. Täyden setin valmistuminen kesti kutakuinkin yhtä kauan kuin ahkerasti uudelleenjulkaistulla Leevi and the Leavingsillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti