keskiviikko 25. elokuuta 2021

Sisältää tuplasti hittejä

Asiat tapahtuivat nopeammin kuin arvelin, joten tämä tieto tulee vähän perässä. Alkujaan 2006 julkaistun Sisältää hitin -kirjan toinen laitos on nimittäin ulkona, open accessinä eli kaikkien ladattavissa olevana pdf:nä Musiikkiarkiston sivuilla.

Eihän se ihan samansisältöinen ole, oheiskevennykset on karsittu ja jäljellä on vain esittäjien nimien mukaan aakkostettu hakemisto. Mutta kun huomioi, että alkuperäinen teos kattoi 34,5 vuotta ja tämä 61,5 vuotta, niin lisäinformaation määrä on messevä. Aikahaarukka leveni taaksepäin 12 vuotta ja eteenpäin 15 vuotta. Vedin rajan kesäkuun loppuun ja sen jälkeen on vähän harmittanut, että tuo jää pois, ja tuo.

Olen alkuperäisen kirjan jälkeen räpeltänyt päivityksiä blogialustalle ja lopulta totesin, että täyden informaatioarvon saa vain kunnolla viritellyn taitto-ohjelmapohjan avulla. Koska pdf:ssä värit eivät ole kustannus, väritehosteita on käytetty suorastaan rohkeasti. Samaan sarakkeeseen sijoitetut 50 hittiä- ja striimausaikakaudet erottuvat toisistaan, ja listaykkösalbumeissa on keltainen korostus.

Pläjäystä saa vapaasti tulostaa fyysiseen muotoon, sivukoko on A4 juuri sen takia. Sivut on suunniteltu katseltaviksi aukeamina, siksi toistuva lukuohje on joka toisella sivulla. Riippuu selaimesta ja lukusoftasta, saako näkymän suunnitellun kaltaiseksi. Virallista painettua versiota ei ole tulossa, ja pianhan tämäkin taas vanhenee…

2 kommenttia: