keskiviikko 19. helmikuuta 2020

TBA

Vuosikymmenten ajan olennainen tieto hittisinglestä oli se, miltä albumilta se on ”lohkaistu”. Toinen olennainen oli se, kuka kirjoitti hitin. Kehitys on kulkenut niillä aika eri suuntiin, minkä huomasin aika hyväksikin asiaksi, kun syksyllä ilmestyvää kirjaa kootessani tuskailin aina vain pitenevien tekijätietojen mahtumisen kanssa ja sain joskus huojennusta albumitietojen puuttumisesta.

Tuskin on suurikaan spoileri, että kaksi tuhannesta mukaanpäässeestä hitistä ovat Arttu Wiskarin Suomen muotoisen pilven alla ja Ava Maxin Sweet but Psycho, molemmat vuoden 2018 jälkipuoliskon julkaisuja. Ja molempien albumillinen status yhä epäselvä. Ei tietoa ilmestymisajankohdasta eikä nimestä, vaikka lupailevaa puhetta on ollut jo kauan.

Wiskarilta ei ole tullut edes follow -up -singleä, vaikka muistelen jo ehkä puoli vuotta sitten jonkun podcastäävän musiikkipäällikön hehkuttaneen kuulemansa seuraajabiisin hittipotentiaalia. Ainoa arttujulkaisu viimeiseen 15 kuukauteen on ollut Myrskyn jälkeen -cover Olen suomalainen -leffan soundtrackillä.

Ava Maxiltä on ilmestynyt Sweet but Psychon jälkeen paljon ihan hyvin menestyneitä singlejä, mutta albumin aikataulu on vähintäänkin epämääräinen. Erään lähteen mukaan Psycho olisi nimen omaan ainoa tähänastisista sinkuista, joka varmasti kelpuutetaan sille mukaan. Luottavaisesti oletan tietäväni enemmän siihen mennessä, kun opus lähtee painoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti