tiistai 25. helmikuuta 2020

Rauha ja ajoitus hakusessa

Vaikka Antti Tuiskun Valittu kansa -albumin striimit lähtivät riuskaan laskuun – esimerkiksi Kerran vuodes kirkkoon putosi viikkolistalla 9. sijalta 46:nneksi – se pystyi toisella viikollaan estämään Vesalan kakkossooloalbumia debytoimasta ykkösenä. Vesalalta ei onnistunut megatähdille ominainen biisiryöpsähdys, vaan ainoastaan Kuningas-kappale kohosi mainittavammin sijalle 18.

Lähes neljä vuotta sitten julkaistu Vesala oli ykkösenä yhdeksän viikkoa, ja PMMP:n normialbumeista kolme saavutti myös listakärjen. Edellinen varsinainen Vesalan tekemä studioalbumi, joka ei päässyt ykköseksi, oli lastenlevy Puuhevonen marraskuussa 2007. Toki hän julkaisi vuonna 2011 Pekka Kuusiston kanssa 13:nneksi tilastoidun Kiestinki-albumin.

Koska Valittu kansa ja Etsimässä rauhaa ovat kumpikin Warner-tuotantoa, vähän ihmetyttää niiden julkaisu noin lähekkäin, koska viikko-pari myöhemmin Vesalalla olisi ollut paremmat ohitusmahikset. Mutta ehkä ykkössijat eivät enää kiinnosta. Ja toisaalta kun kotimaisen musiikin kurssi oli korkeimmillaan 00-luvulla, usein näytti siltä että suosikit jakoivat ykkösviikot sopuisasti keskenään yli levy-yhtiörajojenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti