perjantai 14. helmikuuta 2020

Melunvastaisuutta

Nightwishin uralla ei oikeastaan ole ollut striimihittejä. Kun Élan viisi vuotta sitten debytoi kolmosena ns. singlelistalla, lista oli jo vahvasti striimaukseen perustuva, mutta todennäköisesti hyvin suuri osa Élanin pisteistä tuli latauksista ja fyysisestä myynnistä. (Striimatuimmat-listaa tai Spotifyn arkistoja ei tuolta ajalta ole.) Sen jälkeen bändillä ei olekaan ollut hittimerkintöjä.

Eikä niitä näköjään uusi Noise-single ole sen kummemmin tuomassa. Se debytoi Spotifyn päivälistalla kaikkien Antti Tuisku -albumiraitojen takana 18:ntena, mutta valui viikon mittaan 77:nneksi ja sai viikkosummauksessa sijan 38. Taas myöhässä jos silloinkaan julkaistava Striimatuimmat-lista jättää sen joko alemmas tai kokonaan pois Top 50:stä.

Radiolistalla lähes kuusiminuuttinen Noise debytoi näyttävästi sijalla 22, mutta jatkoaskelmat lienevät korkeita, koska melkein kaikki soittopisteet tulivat Radio Rockista. Vaikka sillä on paljon kuulijoita, se ei ainakaan vielä ole yksin nostanut mitään kappaletta Top 20 -kynnyksen yli. Ehkä se on vain ajan kysymys, loihtiihan saman konsernin Suomipop jopa Top 10 -sijoituksia ihan omin päin.

1 kommentti:

  1. Kworbin mukaan Élan nousi julkaisuviikollaan Spotifyn sijalle 91 ja siitä toisella viikolla sijalle 55 (paras päivälistan sijoitus oli 37.). Joten striimausten osuus pisteistä oli tosiaankin mitätön.

    https://kworb.net/spotify/track/0kHJ1gFEeaGBFRcOE2LQ5m.html

    Tähän nähden Noisen Spotify-menestys on ollut oikeastaan yllättävänkin hyvää. Latauslistalta olisi tullut top 10 -sijoitus, jos se olisi edelleen olemassa, mutta iTunesissakin Nightwish jäi julkaisupäivänä kakkoseksi Tuiskulle.

    VastaaPoista