keskiviikko 6. marraskuuta 2019

Viisi naista nousussa

Radiolistalla yhä harvemmin tapahtuu mitään dramaattista, mutta ilmiöitä voi poimia siitäkin. Tänään vaikkapa sen, että monet naisartistit ovat kokeneet vuosien jälkeen uuden nousun. Aloitetaan ykkössijasta: sitä pitää Irinan kesäkuussa julkaistu Haluun olla yksin, esittäjänsä ensimmäinen Top 10 -radiohitti yli kuuteen vuoteen.

Peräti kymmenen vuoden poissaolon jälkeen neloseksi on kohonnut Katri Ylander, joka vuosina 2006–2009 nettosi yhdeksän Top 20 -hittiä. Sano mulle jotain kaunista soi erityisen taajaan Suomipopissa, toisin kuin seuraava elpyjämme: Kygon muokkaama Whitney Houstonin tulkinta Steve Winwoodin hitistä Higher Love palautti laulajattaren radiolistan kuudenneksi 19 vuoden tauolta. Äänitys on vuodelta 1990.

Lady Gagan voi niin ikään niputtaa tähän, sillä viimetalvista Shallow-duettoa edeltänyt radiohitti oli vuodelta 2013. A Star Is Born -leffan tulo Netflixiin palautti soundtrackin albumilistalle ja ehkä vaikutti siihenkin, että Always Remember Us This Wayn hidas kiipeäminen on johtanut jo seiskasijalle.

Viisikon saa täydentää Celine Dion, jolle sijan 16 Lying Down on ensimmäinen Top 20 -hitti vuoden 2008 jälkeen. Takapiruikseen Sian ja David Guettan saaneen viisun kuulee todennäköisimmin Novasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti