perjantai 22. marraskuuta 2019

Pienen puljun iso ääni

Kun Hitmix viikko sitten soitti koko päivän pelkkää Daruden Sandstormia, sen yhtä seuraamusta saatiin jännittää tähän päivään asti. Kuinka tempaus näkyy Radio Monitorin virallisella radiolistalla – vai näkyykö lainkaan? Biisit.infon sivunäyttömittarisysteemi näet tulkitsi koko pötkön yhdeksi soittokerraksi.

24 tuntia tauotonta Sandstormia olisi tiennyt 384 soittokertaa, mutta häh: Radio Monitor rekisteröi niitä peräti 613! Vaikka toki muutama muukin asema huomioi kappaleen 20-vuotissynttärin, tuota lukemaa on aika vaikea niellä. Se on sitäpaitsi listan ennätys. Koska Hitmixin kuuntelijamäärä ei ole huippusuuri, impactien määrittelemäksi sijaluvuksi jäi 11.

Mutta se on Sandstormin kaikkien aikojen ensimmäinen ja Daruden koko uran paras radiolistasijoitus. Tuoreena hittinä se sai vain joitakin pyörityksiä Radiomafiasta. Ihan sopivasti tuo luku täydentää biisin ansioluetteloa, joka on hittipistemäärän ja korkeimpien sijojen suhteen ollut vähän epäsuhdassa. Singlemyynninkin parhaaksi numeroksi jäi kolmonen ja 50 hittiä -listalla viitonen. Pitkällä roikunnalla Sandstorm silti eteni vuoden 2000 suurimmaksi hitiksi, ja nyt tuo potti siis taas karttui hieman.

3 kommenttia:

 1. Radiomonitorin monitoroitavien asemien listalla on jostakin syystä kolme Hitmix-kanavaa. Pääkanavan lisäksi kaksi paikallista kanavaa: Hitmix Kuopio ja Hitmix Jyväskylä. Voisiko tämä olla syynä Sandstormin soittomääriin ?
  Sami

  VastaaPoista
 2. Joo kuulin tästä Facebookissa. Kullekin noista kolmesta mitattiin vajaat 200 soittoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitmix Kuopio ja Hitmix Jyväskylä ovat erillisinä kanavina myös Radiot.fi- sovellutuksessa. Niillä näyttäisi olevan omaa pääkanavasta poikkeavaa tuotantoa ainakin arkena iltapäivisin. Musiikki on kuitenkin varmaankin pääasiassa samaa. Erillinen monitorointi on kuitenkin ihan perusteltua.
   Sami

   Poista