lauantai 16. kesäkuuta 2018

Sininen tulevaisuus

Ellinooran Bäng bäng typerä sydän eteni tuoreella Striimatuimmat-listalla 12. sijalta neljänneksi, mikä on artistin uran toiseksi paras sijoitus päävokalistina. Koska Ellinooralle ei ole ehtinyt kertyä laajaa hittivalikoimaa, tulee heti mieleen kysymys: osattiinkohan Bäng bäng ennakoida mukaan viime viikolla kuvattuun yhdeksänteen Vain elämää -kauteen?

Kasikauden huono menestys on poikinut kommentteja ihmisten kyllästymisestä ja formaatin aikansa elämisestä. Kommenteissa unohtuu, että viimesyksyinen seiskakausi oli suuri suksee lukuisine hitteineen. Kun ysikauden osallistujia on maaniteltu mukaan, he ovat peilanneet päätöstään syksyn hyvään tilanteeseen – eihän kasikauden floppi ollut vielä tiedossa eikä kai aavistettavissakaan.

Seiskakauden albumit ovat yhä vireästi mukana Top 50:ssä sijoilla 27 ja 28. Kasikauden eka annos vajosi jo kolmannella listaviikollaan 22:nneksi, ja arvailen seuraavassa tilastossa debytoivalle kakkososalle olennaisesti karumpaa kohtaloa vähenevine striimeineen ja tuurausesityksineen.

Pidän sarjan kevätkausia uhanalaisempina kuin sarjaa sinänsä. Tilanteessa on jotain tuttua. Pitkäkestoinen coverprojekti, joka etenee vilkkaimmillaan kahdesti vuodessa, mutta vaisumman kevätmenekin takia aletaan panostaa syksyyn, jossa se jatkaa vielä monta vuotta. Vain elämää on tämän vuosikymmenen Smurffit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti