sunnuntai 17. kesäkuuta 2018

Putoamalla pinnalle

Mikael Gabrielin Ääripäät syrjäytti toisella listaviikollaan Ghostin albumilistan kärjestä. Fyysisen myyntitilaston seuraajia tämä ehkä hämmentää, koska siellä Prequelle pysyi ykkösenä ja Ääripäät putosi pois viitossijalta. Mutta on ykkössijoja ja ykkössijoja: Prequellen eka paalu oli todennäköisesti niin ylivoimainen, että siitä on voitu tulla vaikkapa 70 prosenttia alas ilman että sijoitus muuttuu. Päälistan striimivertailussa etumatka ei enää riittänyt.

Mikaelin edellinen albumi Versus (2015) oli ensimmäisiä, jotka keplottelivat suoratoistoaikakauden kultalevyporsaanreiällä. Artisti jopa itse haastatteluissa valitti, että edeltävien sinkkujen striimejä ynnättäessä levylle päätyi biisejä, joita hän ei sinne halunnut. Jokohan tämän keplottelun aika olisi vihdoin ohi? Ääripäillä sinkkuhaaliminen on pidetty kurissa, ja aivan uutta suuntaa näyttää perjantaina esikoisalbuminsa julkaissut Lukas Leon.

Kun esimerkiksi Ilarin ja Aleksanteri Hakaniemen ”esikoisalbumeista” leijonanosa koostui vanhoista singleistä, niin Simba tuli markkinoille täysin kylmiltään – jopa youtube-pohjustus pidettiin minimissä. Spotify-päivälistan Lukas-ryöpsähdys oli näyttävä, ja vaikka takapakkia otettiin jo seuraavana päivänä, jotain sinne yläpäähänkin jäi (arvatenkin Cheek-yhteistyö XTC). Seuraavan albumilistan tapahtumia on jännää seurata, kunhan muistaa että vastassa on muun muassa Paperi T:n uutuus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti